Janne Saarinen til F.C. København

Den finske landsholdsspiller og venstre back, 27-årige Janne Saarinen (28.02.77), har underskrevet en 3-årig kontrakt med de danske mestre. Janne Saarinen kommer fra tyske 1860 München, hvor han spillede i sidste sæson og opnåede 17 kampe i Bundesligaen.

Saarinen debuterede i HJK Helsinki som 16-årig. I 1996 skiftede han til svenske IFK Göteborg, men en skade holdt ham ude i længere tid, og han returnerede til HJK Helsinki i 1999. I august 2000 fik han debut for det finske landshold, hvor det indtil videre er blevet til 30 kampe, og skiftede samtidig til norske Rosenborg. I Norge spillede han tre sæsoner, hvor det blandt andet blev til adskillige Champions League-kampe, herunder de to kvalifikationssejre over Brøndby IF i 2002. I juni 2003 blev Saarinen en eftertragtet spiller, og havde mange tilbud fra europæiske klubber. Janne Saarinen fortsatte sin karriere i 1860 München.


Janne Saarinen i FCK-trøjen


Niels-Christian Holmstrøm er yderst tilfreds med klubbens nyindkøb.

- Vi har fulgt Janne et stykke tid på både klub- og landshold, og vi er meget glade for, at vi er blevet enige med 1860 München og Janne om en kontrakt. Han kommer med værdifuld erfaring fra Champions League og ikke mindst det finske landshold. Med sit offensive backspil vil han bidrage til at styrke vores spil - specielt på hjemmebane, hvor vi ofte har haft det svært mod ultra-defensive modstandere.

F.C. Københavns cheftræner, Hans Backe, kender Janne Saarinen både fra Rosenborg og det finske landshold.

- Jeg er meget glad for, at vi nu har forstærket os på venstre back-pladsen. Janne er komplet med et stærkt venstreben og en rigtig offensiv forsvarsspiller, som løber fra baglinie til baglinie gennem 90 minutter. Jeg kan godt lide en back som ham, der også er stærk frem af banen, siger Hans Backe.

- Jeg har allerede fået et godt indtryk af klubben og talt med Hans Backe om min rolle på holdet. Jeg ser frem til at spille på et hold, der er meget i boldbesiddelse. Jeg glæder mig til Champions League-kvalifikationen og til igen at spille med om mesterskabet, siger Janne Saarinen.

Mens resten af truppen starter træningen onsdag klokken 15.00 på KB's anlæg, slutter Janne Saarinen sig til truppen den 28. juni.

Klubberne er enige om ikke at offentliggøre transferbeløbet.


Janne Saarinen i aktion for Rosenborg mod Juventus i Champions League
Foto: www.palloliitto.fi/