Første skridt

Tirsdag aften møder de danske mestre fra F.C. København de slovenske kollegaer fra NK Gorica i UEFA Champions Leagues anden kvalifikationsrunde. Den samlede vinder af de to kampe går videre til tredje og afgørende runde, før det forjættede land er en kendsgerning.

Da NK Gorica blev trukket op af hatten på UEFAs hovedkontor var der ikke mange der kendte noget til det slovenske mandskab, og i dag er det ikke meget anderledes. Hans Backe og Carsten V. Jensen overværede deres kamp i første runde mod Flora Tallinn, og her blev det københavnske trænerteam en smule overrasket over holdets styrke. Hvordan den styrke tager sig ud imod FCK vil vi få svar på i aften.

F.C. København startede ikke ligefrem som fyr og flamme i lørdagens SAS ligapremiere i Silkeborg. 2-2 blev det til mod oprykkerne, efter at Byens Hold havde været foran to gange i kampen. Der skal uden tvivl andre boller på suppen i aftenens kamp, hvis der skal gøres forhåbninger om videre avancement i de europæiske turneringer.

Hos Byens Hold er der genvalg til de 16 spillere der var med i Silkeborg. Ydermere er Carsten Fredgaard og Peter Møller med i truppen. Startopstillingen er stadig ukendt, men Hans Backe har luftet idéen om at benytte sig af en slags rotationsprincip her i starten, så muligheden for markante ændringer i startopstillingen til aftenens kamp er da til stede.

I de seneste par sæsoner er de europæiske kampe altid blevet afgjort i returkampen. Derfor skal man nok ikke forvente, at der allerede er faldet en afgørelse efter de 90 minutter. Et uafgjort resultat i Slovenien er slet ikke så ringe endda, selvom de danske mestre altid går efter at vinde.

I aften skal første skridt tages mod Champions League. Der er blevet sagt og skrevet meget om F.C. Københavns europæiske chancer i denne sæson. I aften finder vi ud af hvor store de er.