Vi vil altid huske Gorica

Der er 90 point tilbage at spille om i den danske SAS-liga.

Der er med andre ord masser af kampe til at vende den triste start på sæsonen. Når det er sagt, så skal det også tilføjes, at kun en sejr i fem kampe, og det tidlige farvel til europæisk fodbold, ikke er tilfredsstillende for en klub med F.C. Københavns ambitioner.

Ingen i og omkring klubben er imidlertid tjent med, at vi hænger fast i fortidens kviksand. Vi må videre mod nye mål. I første omgang er målsætningen derfor at genvinde det danske mesterskab. På længere sigt er visionen stadig at gøre sig gældende i Europa.

Spillerne kan passende starte arbejdet i søndagens opgør mod formstærke OB?

Markant kritik
Den kedelige start på sæsonen har betydet, at kritikken af F.C. København har været markant på lægterne og i den danske sportspresse. Det er ok, for F.C. Københavns ambitioner og attituder samt spillertruppens kvalitet, at vi alle får en over nakken, når vi ikke leverer varen på banen.

Derfor vil jeg heller ikke bebrejde de fans, der via råben, e-mails og læserbreve har savet klubben midt over i de sidste par uger. Vi fortjener kritik, og det må være op til den enkelte af få luft for frustrationerne på en måde, der gør, at han eller hun kan se sig selv i spejlet om morgenen. Iskoldt kan det dog konstateres, at det ikke gør holdet bedre, når man nedgør spillerne på stadion. I den forbindelse er det glædeligt at konstatere, at klubben og jeg har modtaget langt flere positive og opmuntrende henvendelser end negative.

Med adresse til den lille håndfuld sportsredaktører- og kronikører, der som strikkekonerne ved den franske revolutions guillotine har krævet navngivne ledere og træners hoveder på et fad, kan jeg kun sige én ting: I har afsløret en imponerende mangel på indsigt i jeres fagområde. Tror I virkelig, at en stribe panikfyringer af de nogle af de mest kompetente folk i dansk fodbold ville gavne F.C. København, dansk fodbold og for den sags skyld jeres salg af aviser?

Det man ikke dør af..
Hvis man ikke kan tåle at tabe, så skal man ikke spille fodbold eller beskæftige sig med sporten på ledelsesplan. Vi kan godt tåle at tabe i F.C. København, men vi bryder os ikke om det.

I klubbens ledelse er vi ekstremt skuffede over nederlaget til Gorica, men vi knokler videre. Ikke som om intet var hændt, men med de nye forudsætninger efter vort ufrivillige farvel til europæisk fodbold. Vi har i mange år arbejdet på, at de sportslige resultater på kort sigt ikke er afgørende for vore langsigtede muligheder, og den prioritering kan vi prise os lykkelige for i den nuværende situation. Vi har opbygget en forretningsmodel, der betyder, at alt ikke falder fra hinanden, når vi af og til spiller dårligt eller er uheldige på banen.

Denne ansvarlige indstilling har fået BTs sportsredaktør, den evigt FCK-kritiske Peter Brüchmann, til at konkludere, at F.C. København er mere virksomhed end fodboldklub. Tænk at man i 2004 - en generation efter indførelsen af professionel fodbold i Danmark - skal skydes i skoen, at man kan blive for professionel! Man bliver da for pokker ikke mindre fodboldklub eller mindre engageret rent følelsesmæssigt, fordi man tager sit ansvar og sikrer, at fodboldklubben har et solidt økonomisk fundament?

Jeg kan personligt garantere for, at vi i F.C. København altid vil huske Gorica. Jeg vil også gerne garantere, at vi allerede er på vej tilbage. Det vil koste blod, sved og tårer, men vi kommer tilbage på toppen stærkere og mere afklarede end tidligere.

Jeg tror, at klubbens mange fans vil indfinde sig i PARKEN på søndag og skabe en fantastisk ramme med en opbakning, der vil give vore spillere de bedste muligheder for at fighte sig gennem besværlighederne. OB er en stor mundfuld lige nu, men måske er det lige præcis en stor udfordring, vi har allermest brug for.

Afslutningsvis et varmt velkommen til spillere, ledere og fans fra OB.

Med venlig hilsen

Flemming Østergaard