Klokken 19.01 er fokus tilbage på fodbolden

I aften træder F.C. København ind i årets pokalturnering og lodtrækningen har maget det således, at vi møder ingen ringere end OB - en af sæsonens mesterskabskandidater i SAS Ligaen og vinder af pokalturneringen i 2002 efter finalesejr netop mod os.

Vi tabte den pokalfinale til et OB-hold der lykkedes at tage os på sengen i kampens første tyve minutter med to scoringer, hvorefter vi trods hårdt arbejde kun formåede at reducere en enkelt gang. Til gengæld fik vi revanche sidste år, da vi mødte OB i pokalsemifinalen, hvor vi sammenlagt vandt 7-3 efter to overbevisende kampe med sejre på 3-1 i PARKEN og 4-2 på Odense Stadion.

Det er således to mandskaber som kender hinanden ind og ud der mødes, og der er ingen tvivl om, at begge klubber gerne ville have været hinanden foruden på dette tidlige tidspunkt i pokalturneringen. I denne er det imidlertid sådan, at man skal vinde alle kampe for at vinde turneringen, og det er jo samtidig en relativ kort vej til deltagelse i de europæiske turneringer, hvorfor denne kamp må tages overordentlig alvorlig. En sejr giver adgang til kvartfinalen, der afvikles 6. marts 2005, som en slags optakt til SAS Liga-starten ugen efter.

Begge hold har på det seneste haft svingende resultater i SAS Ligaen, og med tanke på at det nok er dagsformen, der kommer til at afgøre kampen, er det uhyre vigtigt, at vore spillere er opsatte fra kampens start og ikke gentager de første tyve minutter fra pokalfinalen i 2002.

Kampen indledes som bekendt med en vis eftertænksomhed set i lyset af søndagens tragiske hændelse, som i den grad overskyggede fodbolden. Dette skal naturligvis ikke glemmes, men når dommeren klokken 19.00 fløjter op, er fokus tilbage på fodboldspillet på banen, hvad der vel egentlig også er den bedste måde at komme videre på.