Endnu et stort forår?

Efter sidste torsdags overbevisende udesejr over Brøndby IF er det med stor forventning, at jeg ser frem til gruppefinalen i Royal League mod navnkundige IFK Göteborg.

Løvernes indsats på vestegnen dokumenterede, at Hans Backes tropper er klar til at kæmpe for sejr i hver eneste kamp i de tre turneringer, hvor F.C. København jagter pokaler i foråret (SAS Ligaen, Pokalturneringen og Royal League). Det kan meget vel igen blive et stort københavnsk forår.

Selv om både IFK Göteborg og F.C. København allerede har kvalificeret sig til mellemrunden i Royal League, er der masser af prestige på spil på torsdag i PARKEN. Og netop sikkerheden for avancement kan betyde, at kampen bliver særdeles underholdende.

Det er en klub med stolte traditioner, der gæster Danmarks nationalstadion. Med to UEFA Cup-sejre i 1980erne er "Blåvitt" den klub i Skandinavien, der har præsteret de flotteste internationale resultater.

I dette historiske perspektiv er det et klubmæssigt forbillede, der løber på banen med Santos og de andre FCK-spillere. Historie er imidlertid ikke andet end fortid, når dommeren fløjter op til en kamp, hvor F.C. København meget gerne skulle forsvare sin status som ubesejret i Royal League.

Et varmt velkommen til spillere, ledere og fans fra IFK Göteborg.


Med venlig hilsen

Flemming Østergaard