En europæisk storklub på besøg

Efter en god holdindsats i seneste puljekamp mod IFK Göteborg har F.C. København kvalificeret sig til mellemrundespillet i Royal League. Jeg er meget tilfreds, ikke blot med det faktum at vi er gået videre til mellemrundespillet, men lige så meget fordi vi vandt indledende pulje på en så overbevisende måde. Ikke mindst spillet i de seneste to Royal League-kampe var meget løfterigt.

Sammensætningen af mellemrundepuljerne magede det således, at F.C. København kom i en overordentlig interessant pulje med de svenske mestre fra Malmö FF og de norske mestre fra Rosenborg BK. Altså en mesterpulje eller dynamitpulje, som andre har kaldt den. Ingen tvivl om at det er to meget stærke klubber, som vi skal i kamp mod.

Aftenens modstander Rosenborg er således ikke mindre end 19-foldig norsk mester, hvoraf de seneste 13 har været én ubrudt sejrsrække - en i selv international sammenhæng bemærkelsesværdig præstation, som vidner om klubbens suveræne position i norsk fodbold. Dertil kommer, at Rosenborg har kvalificeret sig til Champions League i 9 ud af 11 mulige gange, hvilket giver Rosenborg en position i Europa - sammen med Manchester United - som det hold, der har kvalificeret sig flest gange til Champions League. Med andre ord; det er faktisk en europæisk storklub vi møder.

Vi har gennem de senere år spillet flere træningskampe mod Rosenborg, senest under træningsopholdet på La Manga, hvor vi efter en god fodboldkamp stod med en 2-1 sejr. Ingen tvivl om at aftenens kamp får et særdeles seriøst skær over sig, idet der udover vigtige point og præmiekroner mere end nogensinde er prestige på højkant.

Vore norske venner er jo ikke mindst kendt for at være meget opstemte, når norske idrætsudøvere klarer sig godt. Dette gælder også i fodbold og det faktum, at tre norske hold har kvalificeret sig til mellemrundespillet, har allerede givet en del nordmænd anledning til at mene, at Norge er Nordens stærkeste fodboldnation. Denne påstand kan vi jo rokke ved med en sejr over Rosenborg.

Det bliver som alle kan regne ud en svær opgave, men jeg har tiltro til, at vort hold har fundet rytmen og igen vil levere en helstøbt præstation. Velkommen til international topfodbold i PARKEN!

Med venlig hilsen

Niels-Christian Holmstrøm