F.C. København går altid på banen for at vinde ALLE kampe

Årets 10. kamp i Royal League bliver et prestigefyldt møde mellem de danske mestre, F.C. København og de svenske mestre Malmö FF. Malmö er kommet ganske pænt fra starten i årets Allsvenskan og da F.C. Københavns meritter i SAS ligaen formodes at være alle bekendt, så der er uden tvivl lagt op til en lækkerbisken, når to af Skandinaviens største hold står over for hinanden torsdag aften.

De svenske mestre mønstrer et af Skandinaviens allerbedste fodboldhold med mange spændende profiler, herunder brasilianeren Afonso Alves og det spændende nye angrebsfund, Markus Rosenberg. F.C. København tabte sin hidtil eneste kamp i hele Royal League-eventyret mod netop Malmö, hvilket i sig selv er et udtryk for det svenske mesterholds styrke. Vi var i den kamp ikke i nærheden af sejr, men mon ikke det bliver anderledes herhjemme i PARKEN, hvor vi har været særdeles stærke i år.

Situationen i mellemrunden er uafklaret før aftenens kamp efter vore gode resultat i Trondheim. Med 1-0 sejren ude over Rosenborg i den seneste mellemrundekamp er de tre mesterhold nu så lige, som vi næsten kan være. Vinderen af torsdagens kamp står med særdeles gode muligheder for at være det ene hold i Royal League finalen, så ud over prestige og gode præmiepenge er der samtidig en finaleplads på spil i aften.

Mange stiller det spørgsmål, om F.C. København prioriterer den ene turnering frem for den anden. Vi har svaret på det flere gange, og jeg gentager gerne at F.C. København går på banen for at vinde alle kampe. Det er klart, at vort hold lider en smule under de mange skader, som flere af vores nøglespillere har pådraget sig i de seneste ugers tætte program. Lige meget hvem der udgør vor trup torsdag aften er jeg dog ikke i tvivl om, at Hans Backes udvalgte vil gøre alt for at skaffe F.C. København en sejr og dermed bejle kraftigt til at være dem ene deltager i årets Royal League Finale.

Uanset om vi når finalen eller ej kan vi allerede nu konkludere, at Royal League turneringen har været et positivt bekendtskab for F.C. København. Ikke bare har vi spillet mange gode kampe og fået vores pæne andel af præmiepuljen, men kampene har også været nyttige i udviklingen af vores spillere og har samlet givet os værdifuld international kamperfaring. En af vore målsætninger i indeværende sæson er selvfølgelig at kvalificere os til næste års udgave af Royal League, som vi ser meget frem til.

Velkommen til svensk-dansk topopgør i PARKEN.Med venlig hilsen

Niels-Christian Holmstrøm
Sportsdirektør