Klubbens nye anfører taler ud

Et par andre udenlandske spillere har båret anførerbindet i F.C. København i enkelte kampe, men Tobias Linderoth bliver den første udlænding i klubbens historie, der bliver valgt som "førsteanfører". Tobias er godt klar over, at anførerbindet forpligter.

Hvordan har du med at blive anfører for F.C. København?
- Det er en meget stor ære for mig. Jeg kommer som udlænding til klubben og er efter et år anfører. Det er jeg stolt af, starter anføreren.

Hvordan fandt du ud af at du skulle være anfører?
- Da vi kom tilbage fra ferie spillede vi et par kampe i Jylland, og her kom Hans Backe hen til mig og sagde, at jeg skulle være den nye anfører for holdet. Jeg har ikke været anfører før, kun som afløser et par gange, så jeg er meget spændt på udfordringen. Det er et stort ansvar, som jeg ser frem til at løfte.

Du virker som en stille og rolig fyr i det daglige. Er du anderledes på banen?
- Helt sikkert. Jeg råber meget mere op, når jeg er på banen og har stort temperament og aggressivitet i det jeg foretager mig. Udenfor banen er jeg mere tilbageholdende, mens jeg inde på banen giver mig 100 %. Jeg har det også fint med at diskutere - på godt og ondt - med eksempelvis dommeren. Det hører med, og så længe man ikke går over stregen er det en del af spillet.

Vi har fået en del nye spillere i løbet af sommeren. Hvordan ser du på det?
- Det ser jeg ikke som noget problem. Vi har virkelig fået kvalitetsspillere i løbet af sommeren. Det er spillere, der kan gå direkte ind på holdet og forstærke os med det samme. Det højner også kvaliteten af vores daglige træning, som vi forhåbentlig vil se slå i gennem også i kampene.

Du var selv ny spiller for et år siden, med en temmelig hård start, hvor holdet ikke præsterede samtidig med at du selv fik en del kritik. Hvornår vendte billedet?
- Jeg blev kritiseret stort hele efteråret, men følte egentlig ikke at det var berettiget. Sådan er det indimellem i fodbold, og jeg har bare kløet på og spillet mit eget spil og så er accepten kommet hen af vejen. Jeg ved ikke hvornår det vendte, det skete langsomt men sikkert og jeg føler ikke at jeg har gjort meget anderledes.

Hvor meget betyder klubbens fans for dig som anfører og for holdet som helhed?
- De betyder alt! Jeg tror at der er rigtig mange spillere, der ønsker sig at have vores hjemmebanepublikum og spille i PARKEN. Der er altid mange mennesker og opbakningen er imponerende. For mit eget vedkommende elsker jeg at spille foran vores fans, og samtidig ved jeg, at det er skræmmende for modstanderholdene at komme herind, for de véd at der er tryk på fra lægterne, og det er helt klart noget, vores hold kan bruge til egen fordel, slutter anføreren af.


Linderoth er stolt over at være ny anfører for F.C. København?