Nu taler benene

Der er sagt og skrevet meget om F.C. København i de seneste 3-4 uger. Desværre har meget af virakken handlet om de spillere, der ikke længere repræsenterer klubben. Ikke mindst derfor var det en befrielse, da de spillere, der faktisk optræder i den hvide trøje med løvelogoet i indeværende sæson, endelig lod benene tale onsdag aften i Aalborg.

En udekamp mod AaB er nok tæt på at være den vanskeligste opgave et dansk hold aktuelt kan komme ud for. Ikke mindst ifølge ålborgenserne selv, der op til kampen ikke forsømte en eneste mulighed for at fortælle, at de nu sportsligt og organisatorisk er gearede til at udfordre både holdet på vestegnen og F.C. København i toppen af dansk fodbold. Og med næsten et år uden nederlag på hjemmebane havde nordjyderne da også en solid platform for i hvert fald den sportslige optimisme.

Det har AaB såmænd stadig, selv om vi med tre debutanter og to relativt uprøvede stortalenter i startopstillingen, via en gedigen holdindsats, hentede fuld gevinst foran flere end 11.300 tilskuere ved Limfjorden.

På trods af nogle få og forventede indkøringsvanskeligheder i kampens første halvdel indikerede indsatsen fra Backes udvalgte, at F.C. København anno 2005/2006 rummer de kvaliteter, der skal til for at være med helt fremme i SAS Ligaen. Lad mig i øvrigt her benytte lejligheden til at ønske Jesper Christiansen, Michael Gravgaard og Marcus Allbäck tillykke med en særdeles vellykket debut for F.C. København.

Den gule fare
Efter det flotte resultat i Aalborg venter en anden, men mentalt bestemt ikke lettere opgave i PARKEN på søndag, hvor oprykkerne fra AC Horsens med cheftræner Kent Nielsen i spidsen kommer på besøg.

I gamle dage var Horsens kendt som "Den Gule Fare", og jeg håber, at vores spillere tager den nationale fodboldhistorie alvorligt, for onsdagens gode og koncentrerede sæsonåbning giver ikke megen mening, hvis vi ikke leverer en reel magtdemonstration på søndag.

Jeg forventer hverken storspil eller storsejr, men derimod en lige så målrettet arbejdsindsats som i AaB-kampen. Så skal pointene nok komme på kontoen mod et hold, der vil give alt i klubbens/byens første besøg på Danmarks nationalstadion i flere årtier.

3 millioner kan ikke tage fejl
På trods af, at F.C. København blot har indledt sin 14.sæson vil vi ganske kort inde i sæsonen passere et samlet tilskuertal på 3 millioner til vores hjemmekampe i landets øverste række. Specielt i de seneste 5 sæsoner er tilskuertallet vokset markant, og det kan ikke gentages for ofte: Klubbens dedikerede fans er en af de absolut vigtigste ingredienser i F.C. Københavns fundament, og vi er fast besluttede på at fortsætte den positive tilskuerudvikling i de kommende år.

En stor tak til de mange fans, der havde taget den lange aftentur til Jylland for på glimrende vis at yde støtte til Byens Hold. Et hold i en opbygningsfase har måske ekstraordinært meget brug for opbakning fra lægterne, og jeg er sikker på, at der venter specielt vores nye spillere en positiv, varm og højlydt velkomst, når de på søndag for første gang løber ind i PARKEN som FCK-spillere.

Velkommen til en ny sæson til kommercielle samarbejdspartnere og fans samt velkommen i PARKEN til spillere, ledere og tilskuere fra AC Horsens.


Med venlig hilsen

Flemming Østergaard