F.C. København har klaget til UEFA

I kølvandet på torsdagens UEFA Cup-kamp mod Hamburger SV har F.C. København indgivet en officiel klage til UEFA. FCK.DK hev fat i klubbens sportsdirektør for at høre nærmere om klagens indhold.

Klubben har skrevet en klage til UEFA's Control and Discpilinary Body efter kampen sidste torsdag mod Hamburger SV. Hvad er indeholdt i den klage?

- Vi har indgivet en klage over forløbet af matchen på baggrund af dommer Matthew Messias' manglende kompetencer og specielt hans opførsel i de sidste 20 minutter af kampen. Det var godt nok en tæt og spændende kamp, men på intet tidspunkt var kampen hverken brutal eller ondskabsfuld. Men alene dommerens ageren i de sidste 20 minutter skabte betydelig forvirring blandt spillerne på begge hold, især dommerens helt unødvendig voldsomme forbrug af gule og røde kort gjorde situation værre. Vi blev som kulmination udsat for, at Hr. Messias egenhændigt besluttede, hvem der skulle fortsætte i turneringen , starter Niels-Christian Holmstrøm.

- Vi har ydermere påpeget over for UEFA, at selv samme dommer er blevet suspenderet i den bedste liga i England, og ikke har dømt en kamp i Premier League siden april måned. Han er blevet degraderet til mindre opgaver i de lavere rangerede ligaer fordi han åbenlyst ikke evner at lede en kamp på højt niveau - blandt andet på grund af en hel urimelig brug af gule og røde kort, fortsætter Holmstrøm.

- I henhold til UEFA's eget regelsæt kan en dommer, som ikke dømmer i den øverste række i sin egen liga, ikke dømme en UEFA Cup-kamp, og det engelske fodboldforbund og dommeren selv burde have gjort UEFA opmærksom på at det var tilfældet. Det er derfor et alvorligt brud på UEFA's regler og UEFA har nu et problem ved at forklare både F.C. København og Hamburger SV hvordan i alverden den fløjtespiller kunne blive udpeget til så vigtig en Europa Cup-kamp.

- UEFA's egne regler siger også, at hvis en klub i en kamp får mere end fem gule kort eller får spillere udvist, så vil kamprapporten blive behandlet i UEFA's Disciplinary Committee. I lyset af de mange kort i kampen i torsdags kan vi derfor forvente en betydelig bøde som kan være helt op til 30.000 schweizerfranc, og hvis UEFA mener det er en alvorlig sag, så kan beløbet være endnu højere. De gule og røde kort Mr. Messias delte ud i slutfasen af kampen afspejler dommerens manglende evner til at lede en fodboldkamp på det her niveau. Vi finder det derfor ikke rimeligt, at F.C. København skal tildeles supplerende straf - vi føler at vi er blevet straffet hårdt nok, konstaterer Niels-Christian.

Hvad kan vi forvente at UEFA gør i en situation, hvor der har været et alvorligt brud på deres egne regler?

- Jeg har ærlig talt ikke nogen forventning om at kampen bliver spillet om, og jeg har selv den basale holdning, at fodboldkampe skal spilles på banen, og at vi alle sammen skal acceptere resultatet selvom der kan være fejl undervejs. Men det her er det groveste dommersvigt jeg har set i mine 40 år i fodbold, og føler derfor, at vi er forpligtede til at informere UEFA om vores holdning til sagen.

Det er en årsag til at der eksisterer et udvalg, som behandler klager og der er en mulighed for at gøre indsigelse mod forløbet. Det er tydeligt for enhver, at det antal gule og røde kort er uden for rimelighedens grænser, og derfor burde F.C. København ikke få en tillægsstraf. Jeg håber vores indsigelse vil resultere i, at den dommer ikke skal dømme igen på internationalt niveau, slutter F.C. Københavns sportsdirektør.