Første møde med Slagelse

For første gang i vores 13-årige historie skal vi en tur til Slagelse Idrætspark - vores førstehold, vel at mærke, for 2. holdet spillede der for en måned siden og vandt 1-0 på et mål af Jeppe Brandrup. For det er i 2. division Øst, at den sydvestsjællandske klub p.t. slår sine folder. Men for dem, der kan huske cirka 30 år tilbage, så har Slagelse været oppe og vende i toppen af dansk fodbold - dengang den bedste række nærmest var overbefolket med klubber øst for Storebælt såsom Holbæk, Slagelse, Køge, Næstved, B 1901 - og klubber som Brøndby og Lyngby var på vej fra 3. division til 2. division. Dengang fostrede Slagelse også landsholdsspil-lere som Heino Hansen og Peter Johansson.

Slagelse gjorde i 1974 sin entré i 1. division sammen med Holbæk, men ville være rykket ud med det samme, hvis ikke rækken var blevet udvidet fra 12 til 16 hold. Året efter gik det dog galt og Slagelse rykkede ud, for så at vende tilbage til den bedste række igen i 1978. Igen overlevede man dog kun en enkelt sæson, og i løbet af 2 sæsoner røg Slagelse ud af både 1. og 2. division og henslæbte første halvdel af 80'erne i 3. division. Man var flere gange tæt på at rykke helt ud af divisionerne, men alligevel blev det til oprykning til 2. division i 1986. To år efter var man nede igen, og da danmarksturneringen blev omstruktureret i 1990 - bl.a. med indførelsen af Superligaen og en samlet reduktion af divisionerne - så røg Slagelse helt ud af divisionerne og ned i Danmarksserien. Siden skulle der gå hele 12 år, før der i 2002 atter stod divisionsfodbold på programmet i Slagelse.

Den første sæson gav en bundplacering, og de seneste 2 sæsoner er Slagelse sluttet i midten af 2. division øst på henholdsvis en 7. og en 6. plads. En af årsagerne er måske, at man har haft en del problemer med at vinde hjemme i Slagelse, hvor det sidste sæson kun blev til 4 hjemmesejre i 15 kampe. Til gengæld vandt Slagelse hele 9 udesejre, så måske er det for en gangs skyld ikke en fordel for det lavest-rangerende at have hjemmebane i pokalen!

I år har det imidlertid hverken set godt ud hjemme eller ude - Slagelse indtager p.t. pladsen lige over nedrykningsstregen efter blot 2 sejre i de første 11 runder: en hjemmesejr over AB 70 og en udesejr i Værløse. Men det har flere gange været lige ved og næsten - for et par uger siden førte Slagelse 3-1 i Holbæk med 20 minutter, men glemte at "snøre sækken" og så tabte de 3-4? og for 2 uger siden tabte man 2-3 i Stenløse i slutminutterne, og i lørdags førte Slagelse 1-0 på Brøndby stadion, inden Brøndby-reserverne udlignede 8 minutter før tid.

I den kamp var det i øvrigt forsvareren Andreas Marcher, der scorede for Slagelse - netop An-dreas er et kendt ansigt for dem, der har fulgt vores 2. hold de seneste par sæsoner, hvor han har spillet i FCK-trøjen, inden han i sommerpausen rejste hjem til Slagelse.

Men onsdag aften vil Slagelse sikkert prøve at glemme alt om hverdagens divisions-trængsler, når trænerduoen Jeppe Tengbjerg og Kenneth Philipsen skal prøve at lægge en taktik, der kan sende Slagelse videre til pokal-kvartfinalen. På sin vej mod onsdagens opgør har Slagelse hidtil besejret Amager FF 6-0, Solrød FC 7-0, Sorø IF 3-1 og Hjørring 2-1. I træner-teamet indgår i øvrigt også den tidligere Lyngby-målmand Bo Andersen, der er vendt hjem til Slagelse efter en lidt omflakkende udlands-karriere i England, Spanien, Sverige og Norge.

Gennemsnitsalderen i Slagelse-truppen er på bare 23 år, og den største profil i øjeblikket er angriberen Casper Henningsen, der også er klubbens topscorer med 6 mål.