Ståle Solbakken cheftræner i FCK fra 1. januar 2006

Sportsdirektør, Niels-Christian Holmstrøm, forlader sin stilling den 30. juni 2006.

Den tidligere norske landsholdsspiller, Ståle Solbakken, overtager per 1. januar 2006 ansvaret som cheftræner i F.C. København efter Hans Backe, der efter eget ønske stopper i klubben et halvt år før hans kontrakt udløber.

- På fire sæsoner har Hans Backe blandt andet hentet et skandinavisk mesterskab, to danske mesterskaber, to sølvmedaljer og en pokaltriumf. I indeværende sæson har han ført holdet frem til den bedste sæsonåbning i Superligaens historie. Det er naturligvis ikke let at finde en afløser for en træner af den kaliber. Derfor har vi forberedt trænerskiftet over længere tid, og vi er meget tilfredse med, at klubbens cheftræner fra 1. januar hedder Ståle Solbakken, siger sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm og tilføjer:

- Ståle Solbakken er en fagligt kompetent træner og en leder med stor pondus. Derudover har han et indgående kendskab til klubben og det betydelige pres, der følger med jobbet som cheftræner i F.C. København.

Den 37-årige Solbakken nåede i mesterskabssæsonen 2000/2001 at spille 15 kampe og score 4 mål for F.C. København, inden en hjertesygdom satte en stopper for hans videre karriere som spiller. Nordmanden, der i 3 sæsoner har været cheftræner for Ham-Kam i den bedste norske liga, ser meget frem til at vende tilbage til København:

- Min tid som spiller i F.C. København var relativt kort, men familien og jeg trivedes vældigt godt i byen. I mine øjne har F.C. København det største potentiale i Skandinavien, og det må være enhver ambitiøs træners ønske at prøve at realisere dette potentiale, siger Ståle Solbakken, der betegner det som en ære at skulle afløse en så dygtig og succesrig træner som Hans Backe.

Holmstrøm stopper til sommer
F.C. Københavns sportsdirektør, Niels-Christian Holmstrøm (58), har besluttet at forlade sin stilling ved udgangen af juni 2006.

Niels-Christian Holmstrøm fortsætter som bestyrelsesmedlem i PARKEN Sport & Entertainment A/S, og han vil fra 1. juli 2006 tillige fungere som konsulent for klubben, idet han blandt andet vil varetage kontakten til Divisionsforeningen, DBU og UEFA. Den øvrige del af sportsdirektørens nuværende arbejdsopgaver vil blive overtaget af Carsten V. Jensen, der fra 1. juli 2006 får titel af sportschef i F.C. København.

- Niels-Christian Holmstrøm har været en nøgleperson i den fantastiske udvikling, som F.C. København har gennemgået i de sidste 7-8 år. Først som bestyrelsesmedlem og i de seneste over seks år også som sportsdirektør. Alle ved, at kontinuitet er meget vigtig i en professionel fodboldklub, og jeg er derfor meget tilfreds med, at Niels-Christian Holmstrøm dels vil være til rådighed for Ståle Solbakken i dennes første halve år i klubben, og dels efterfølgende vil fortsætte sit virke for F.C. København i fodboldens nationale og internationale organer. Samtidig er det betryggende, at vi i vores egne rækker kan hente en kapacitet som Carsten V. Jensen ind til jobbet som sportschef, siger bestyrelsesformand Flemming Østergaard.