Royal League venter

Efter lørdagens gyser-afslutning i den norske Tippeliga - hvor Vålerenga i sidste runde fravristede førstepladsen fra Start Kristiansand med blandt andet Todi Jónsson på holdet - ligger det fast, at vi skal i Royal League-pulje med Brøndby IF, Kalmar FF og Lillestrøm.

Forrige weekend sikrede Kalmar FF sig tredjepladsen i Allsvenskan efter Djurgården og IFK Göteborg. Kalmar vandt den afgørende hjemmekamp mod Halmstad, og da Malmö FF lidt overraskende tabte hjemme til Hammarby, så gik bronzemedaljerne altså til Kalmar, mens Hammarby snuppede 4. pladsen og dermed den sidste Royal League-billet.

I Norge tog Vålerenga som sagt guldet og brød dermed de nærmest monopol-agtige tilstande, som Rosenborg havde skabt ved at vinde guld de seneste 13 sæsoner i træk! Lyn tog 3. pladsen, mens Lillestrøm (der ligesom Vålerenga og Lyn har hjemme i Oslo & omegn) tog 4. pladsen. 2-2 hjemme mod Molde i sidste runde var lige akkurat nok, men havde Lillestrøm tabt 2-3 (de førte 2-0 til et kvarter før tid), var de faktisk sluttet fuldstændig lige i point og målscore med Viking Stavanger på 5. pladsen! Det vides ikke, hvordan det problem ville være blevet løst i forhold til Royal League? Måske havde man afgjort det via den norske pokalfinale i den kommende weekend - her mødes netop Lillestrøm og Molde nemlig igen!

Lillestrøm har hjemmebane - med varme i græsset - på Åråsen Stadion ca. 25 km nordøst for Oslo centrum, og der er plads til ca. 12.000 tilskuere. Klubben trænes af tyske Uwe Rösler, som blandt andet huskes fra hans tid som spiller i Dresden, Nürnberg, Kaiserslautern og Manchester City, og måske har han en finger med i spillet, når keeperen hedder Claus Reitmaier, der har over 300 kampes Bundesliga-erfaring. Andre profiler er topscorer Arild Sundgot og den målfarlige slovenske midtbanespiller Robert Koren.

Kalmar på den skånske østkyst - i en overkommelig køreafstand af ca. 300 km fra København - spiller på Fredrikskans Idrottspark med plads til små 10.000 tilskuere. Kalmar trænes af Nanne Bergstrand og er kendt for at have en lille brasilianer-koloni i spillerstaben, bl.a. den lille, tætte angriber Dedé og midtbanespilleren Fabio. Og så er det værd at bemærke, at Kalmar havde det bedste forsvar i Allsvenskan sidste sæson - keeper Petter Wastå holdt faktisk nullet i halvdelen af de 26 kampe!

Vi præsenterer naturligvis de to klubber nærmere op til de datoer, hvor vi skal møde dem i denne års udgave af Royal League - hvor vi som bekendt er titelforsvarere!