Ståle: - Stolt af hvad vi har præsteret

Ståle: - Stolt af hvad vi har præsteret

 

F.C. Københavns Champions League-eventyr er slut for denne gang, men løverne kunne forlade turneringen med hovedet oprejst efter at have spillet 0-0 mod Chelsea på Stamford Bridge.

af Torkil Fosdal

-
Chelsea var det bedste hold over de to kampe, men jeg er stolt af, hvad vi har præsteret, sagde cheftræner Ståle Solbakken efter 0-0-kampen på Stamford Bridge. - Vi har spillet 8 Champions League-kampe, og de har alle været brillante undtagen hjemmekampen mod Chelsea. Måske kunne det være gået anderledes, hvis vi havde fået et bedre resultat i PARKEN, og så var der jo N’Doyes frispark i dag, som måske kunne have ændret kampens forløb. Man ved aldrig, hvordan holdene reagerer, det havde i hvert fald været en kold dukkert for dem. Men Chelsea var klart bedst og havde også rigtig mange afslutninger, men jeg synes alt i alt vi leverer en klasseindsats.

Ståle var generelt tilfreds over hele linien, men fremhævede blandt andet sine to midterforsvarere, Zanka og Antonsson samt Wiland, der igen i aften var en sikker sidste skanse.

- Vi mangler det sidste i gennembrudskraft, det havde vi blandt andet da vi mødte Barcelona i PARKEN, men vi møder også et hold i dag, der mand for mand er meget stærke. Og de 4-5 gange vi kom igennem, manglede vi kvalitet i vores afslutninger, så vi må nok erkende, at vi bare ikke var bedre. Men det er flot at komme her og holde nullet. Det er kun anden gang, vi tager point i en udekamp i Champions League, hvis man da kan kalde det ”point”, når det er knald-eller-fald, men det er et flot resultat for klubben oven på en fantastisk europæisk sæson. Og man skal lige huske, at vi slår hold som BATE Borisov og Rosenborg ud på vej hertil, selv om de var højest seedede blandt dem vi kunne trække i kvalifikationen, sagde Ståle inden han og spillerne skyndte sig ud til den ventede bus for at sætte kursen mod lufthavnen og flyve hjem til København og begynde opladningen til søndagens brag i PARKEN mod Brøndby IF.

Chelseas manager Carlo Ancelotti var bestemt heller ikke utilfreds med resultatet, selv om han selvfølgelig gerne havde set, at hans hold havde scoret et par mål.

- Tja, men vi behøvede jo ikke vinde, når vi havde 2-0 med fra den første kamp, konstaterede han lakonisk, mens han jokede med de engelske journalister og prøvede at bilde dem ind, at der have været et større skænderi i omklædningsrummet, da Fernando Torres fandt ud af, at han ikke var på holdkortet. Men den hoppede de garvede engelske reportere vist ikke på...



Kenneth Zohore: Vi gav alt, hvad vi havde i os

- Kampen kunne være gået begge veje. Vi havde vores chancer, og de havde selvfølgelig også deres, så det er ok at det blev til et uafgjort resultat. Vi gav alt, hvad vi havde i os, så vi er rimelig tilfredse med resultatet, selvom vi selvfølgelig altid går på banen for at vinde. Nu gælder det om at fokusere på næste kamp mod Brøndby. Den skal vindes så vi kan komme et skridt nærmere mesterskabet.


William Kvist: Stor tak til vores fans i dag

- Det er ærgerligt det er slut, men vi vidste det ville blive svært. Vi spiller OK i dag, og slutter hæderligt – men betaler prisen for den dårlige hjemmekamp, og den fylder lige nu meget. Men vi vil nok snart kunne glæde os over alle de store oplevelser vi havde i turneringen. Jeg vil også gerne sende en stor tak til vores fans i dag, de giver os en suveræn opbakning!


Johan Wiland: Det har været fantastisk at være med til

- Deltagelsen i Champions League har været et løft i karrieren, og jeg havde jo ikke prøvet det før. Det har været fantastisk at være med til. Vi har som klub fået mere tro på os selv, og vi kan tage rigtigt meget med til næste sæson – hvor vi så må håbe at få nogle flere gode resultater...


Jesper Grønkjær: Vi skal være stolte

- Det gik meget bedre end den foregående kamp i PARKEN. Vi var i dag et bedre hold, vi stod kompakt og var tilbage ved vores gamle base. Vi fik også den ene eller de to chancer vi skulle bruge – og kom jo tæt på med N’Doyes frispark. Men vi skal være stolte over at have spillet en fantastisk turnering. Det er lidt tomt nu, men det var en god afslutning på en fantastisk periode for klubben. Jeg synes godt man kunne se vi var tre uger længere henne nu, vi vidste vi skulle lukke af nede bag ved – og den del lykkedes jo…


Oscar Wendt: Trist at det er forbi

- Jeg synes, at vi spiller en fornuftig kamp i dag. Det er trods alt Chelseas hjemmebane, vi spiller på, og alligevel holder vi dem fra at score. Det er trist at tænke på, at det er forbi nu, men vi kan alle tænke tilbage på det sidste halve års tid og være stolte af os selv.


Martin Vingaard: Krydser fingre og håber det bedste

- Det føles ikke så godt lige nu. Man bliver selvfølgelig ret urolig, når man rejser sig og kan mærke, at knæet giver efter, men jeg må vente til i morgen og høre, hvor galt det er. Jeg krydser fingre og håber på det bedste!


Mikael Antonsson: Jeg spiller på søndag

- Vi kan mærke, at Chelsea er et klassehold. De straffer alle de små fejl, vi laver, og det er vi ikke helt vant til. Når vi først har tabt bolden, er de utroligt hurtige i kontraspillet – Drogba imponerer med sin fysik og Anelka med sin hurtighed. Men vi holdt nullet, og det kan vi være stolte af – jeg skriver det i hvert fald på mit CV. Jeg kan godt mærke, at jeg har lidt ondt i ballen nu, men det er ikke værre, end at jeg spiller søndag. Et derby vil man ikke gå glip af!


Pierre Bengtsson: Stolt af at være FCK'er

- Vi spiller helt klart bedre, end vi gjorde på hjemmebane. Vi kunne godt have været lidt skarpere offensivt, men defensivt synes jeg, at det var helt okay. De får en del chancer, når vi taber bolden, men vi bliver heldigvis ikke straffet i dag. Samtidig må jeg også rose vores fans – på en dag som i dag er jeg stolt af at være FCK’er med sådan en fantastisk stemning, og så endda på udebane!