Ståle: - Vi spiller en imponerende kamp

Ståle: - Vi spiller en imponerende kamp

 

Allerede inden første fløjt var stemningen helt i top i PARKEN, og den store opbakning til Løverne fortsatte igennem samtlige 92 minutter. Det var helt sikkert med til at give spillerne det boost, der i den sidste ende sikrede F.C. København det flotte, men ikke mindst fortjente, point mod FC Barcelona. 

Af Jan Eliassen

Ståle Solbakken havde på mandagens pressemøde været ude med en udmelding om, at F.C. København skulle være klar til at gamble lidt – og det blev der. Satsningen viste sig at være rigtig, for selvom FC Barcelona undervejs i kampen viste hvor gode de er, så var F.C. København hele tiden med – og i perioder endda så meget med, at det var lige ved at blive 2-1 til Byens Hold. Nu endte det hele 1-1 og F.C. København har dermed syv point i gruppe D. Så med tanke på det uafgjorte resultat mellem Rubin Kazan og Panathinaikos, så ser det rigtig godt ud for F.C. Københavns bestræbelser på også at være med i Champions League efter nytår.  

På pressemødet efter kampen sagde den norske cheftræner: 

- Vi spiller en imponerende kamp. Vi mødte verdens bedste hold, vi spillede lige op med dem i perioder og vi var bedre end dem i andre perioder. De sidste 20 minutter af 1. halvleg var deres, men alle mand leverer en meget fornuftig kamp, vi holdt godt på bolden og slog kontra når det var muligt. Den her kamp er noget spillerne kan fortælle om som bedsteforældre, om hvordan de spillede lige op med verdens bedste spillere. Selvfølgelig kunne vi have tabt kampen, men omvendt kunne vi jo også have vundet den. 

Om ”sammenstødet” efter kampen med Guardiola sagde Ståle: 

- Det udspringer af ”fløjte-sagen”. Jeg kan kun sige, at han nok ikke forstår norsk humor – eller har fået fremlagt min dårlige norske vittighed forkert. Jeg er jo ligeglad med om Pinto sidder på bænken – eller afsoner karantæne hjemme i sofaen. Det drejede sig om at beskytte Santin, for han var jo blevet hængt ud i diverse medier, fordi han stoppede hans løb mod Barcelonas mål. Når det er sagt, så skal det siges, at jeg har stor respekt for Josep Guardiola, der både er en fantastisk træner og var en fantastisk spiller – men det kunne jo også være, at han bare var skuffet over at Barcelona kun fik det ene point med hjem. 

Med tanke på ovenstående, så var Ståle lidt tilbageholdende med kommentarer til situationen hvor N’Doye og Valdés stødte sammen: 

- Den er svær, for jeg ved ikke hvem der var først på bolden – så ved ikke om det var til rødt kort eller ej. Jeg har kun set sammenstødet fra min plads på bænken, og ved ikke hvor bolden var henne i forhold til N’Doye. Jeg må se situationen igen, før jeg kan sige mere om det.  

Ståle havde disse kommentarer om mulighederne for at gå videre: 

- Vi er i en god position, men den næste kamp bliver nok lige så svær som denne her. Rubin Kazan skal vinde, så det bliver svært i Kazan, specielt hvis de scorer, for de lukker ikke mange mål ind på hjemmebane. Heldigvis for os, så skal Barcelona også have point i de sidste kampe, for de vil gerne vinde puljen. Vi er der ikke endnu, men kan vi præstere på samme niveau i de kommende kampe, så kan vi også få de nødvendige point. 

William Kvist var naturligvis også tilfreds med resultatet: 

- Det er en lettelse at stå her, og det er et stort resultat vi får hevet i land. Det var også en stor oplevelse at dele det her resultat både med PARKENs tilskuere – og med selve København. Vi kommer ind til kampen med en masse entusiasme, vi presser dem højt og måske også mere end de er vant til. Når vi spiller mod et hold som Barcelona, så må jeg tænke en del mere, end jeg gør i Superligaen, over hvem jeg er oppe imod, jeg kan fx gå rimeligt direkte til en spiller som Abidal – mens jeg skal passe på med at sikke mine langsomme ben frem, når jeg er oppe imod Messi.

FC Barcelonas træner Josep Guardiola havde blandt andet disse kommentarer på pressemødet:

- Det var en god kamp, og jeg må uddele ros til F.C. København. Vi spillede selv en exceptionel god 1. halvleg, men jeg må også sige, at jeg i mine 2½ år som træner for FC Barcelona, ikke har mødt et så fysisk stærkt hold som F.C. København. De er godt organiserede og er som sagt meget stærke. Jeg er meget tilfreds med indsatsen, tilfreds med hvordan vi klarer deres indkast og frispark, men kan også sige, at mine spillere er helt færdige efter dagens kamp. Det er stadig Barcelona og F.C. København der er favoritter til gå videre, men begge hold mangler to kampe mod nogle meget svære modstandere.

 

Mikael Antonsson: Helt fantastisk støtte

- Vi ville vise dem, at vi var med lige fra begyndelsen, og det lykkedes godt. Vi får også en helt fantastisk støtte fra fansene, det kunne vi mærke lige fra opvarmningen. Det er vigtigt, når man er ved at være lidt træt, så giver man lige det allersidste man har. Det var stort at være med til og en sjov kamp at være med til, og jeg er fint tilfreds med resultatet - men også rigtig, rigtig træt...


William Kvist: Den mest prestigefyldte, men ikke den vigtigste kamp

- Det var på alle måder fantastisk og et stort boost for vores selvtillid. Vi løb virkelig for hinanden og viste super moral igen. Det var nok den mest prestigefyldte kamp, jeg har været med til, men det var faktisk ikke den vigtigste - Rosenborg-kampen var vigtigere. Men det var sindssygt at høre fansene i dag, hver eneste gang vi bare fik et hjørne eller indkast. Det var stort. Og resultatet i Kazan i dag er jo perfekt for os, nu skal vi bare have 1 point derovre, så er den hjemme.


Oscar Wendt: Vi hører hjemme i europæisk fodbold

- Jeg er mest glad for det ene point, men selvfølgelig også for min egen præstation. Men nu har vi chancen uanset hvordan det går i Kazan i den næste kamp, og det bliver jo nok en kold omgang derovre. Men sidst vi spillede Champions League endte vi med 7 point, og det har vi allerede efter 4 kampe, så med det hold vi har lige nu og med så mange stærke spillere, skal vi altså også være med i europæisk fodbold og ikke kun spille superliga.

Mathias Zanka Jørgensen: Lærer af vores erfaringer

- Vi har selvfølgelig studeret den første kamp dernede og prøvet at lære af de ting, vi ikke gjorde godt nok, og det synes jeg lykkes godt i dag. Det er vigtigt at indhøste erfaringer og lære af dem på det her niveau.

Dame N'Doye: Han burde have været udvist

- Om situationen hvor jeg ramler sammen med Valdés i 1. halvleg, der kan jeg kun sige, at jeg ikke synes jeg gør noget forkert - så, som jeg ser det, så burde han været blevet udvist.