Ståle: - En rigtig stærk præstation

Ståle: - En rigtig stærk præstation

 

Martin Vingaard fejrer sin scoring til 2-0

Foto: Lars Møller, Sportsagency.dk  

af Torkil Fosdal

Fire dage efter den på mange måder krævende midtugekamp mod Barcelona fandt de danske mestre hurtigt tilbage i de gode takter, der har bragt suverænt i spidsen for den hjemlige liga:

- Jeg synes, det er en rigtig stærk præstation at komme fra en kamp som den i Barcelona, der er en stor udladning, både fysisk og psykisk, hvor vi balancerer mellem at blive spillet helt væk i første halvleg og så få udlignet midt i 2. halvleg. Så det psykiske var næsten hårdere end det fysiske, men vi har trods alt haft næsten fire hele dage siden, og det plejer at være nok til at restituere sig, sagde cheftræner Ståle Solbakken efter den solide 3-0-sejr i Silkeborg. 

Han medgav dog, at kampen i onsdags ikke bare var en kamp som alle andre: 

- Nej, vi må være ærlige og sige, at både for trænere og spillere er det altså ikke hver dag, vi får mulighed for at spille den type kampe, og selv landstræneren mente jo, at vi ligefrem skulle slå Barcelona. Det virker næsten helt surrealistisk, og det er derfor, man både kan tale om en mental og en fysisk opgave! Men vi har som sagt haft fire gode dage herhjemme til at få proportionerne på plads, og det synes jeg vi har tacklet rigtig godt. Selv om det er nogle koncentrationssvigt i dag, så spiller vi en god kamp og får skabt rigtig mange chancer. De har også nogle muligheder efter hjørnespark, hvor de altid er stærke, men ellers har vi godt styr på dem, vurderede Ståle. 

Bortset fra Jesper Grønkjær, der havde fået en hviledag, stillede mestrene med samme hold som i onsdags, og i stedet for Grønkjær var Christian Bolaños igen med fra start og blev endda noteret for sin første scoring i FCK-trøjen.  

- Der er mange gode præstationer på holdet, og jeg synes en spiller som William Kvist leverer en helt fantastisk indsats i dag, hvor han veksler godt mellem de lange og korte afleveringer og holder holdet godt i gang. N’Doye viser sig også i oplæggerens rolle, og mange forwards ville nok selv have sparket mål ved det første mål, for han er selv i god scoringsposition, men i stedet spiller han Santin helt fri til scoring i et af Superligaens måske flotteste angreb i år, sagde Ståle. 

Dermed kom César Santin alene i spidsen for topscorerlisten med 10 scoringer, men desværre måtte brasilianeren blive i omklædningsrummet efter pausen efter at han var blevet sparket ned bagfra af Dennis Flinta i et gennembrudsforsøg i 1. halvlegs tillægstid. Det ligner en kraftig forstuvning, men den endelige "dom" kommer først i løbet af mandagen, når sundhedsstaben har fået set nærmere på skaden. 

 

César Santin: For tidligt at sige hvor slemt det er

- Jeg kunne med det samme mærke på min ankel, at jeg ikke kunne fortsætte, men det er endnu for tidligt at sige, hvor slemt det er. Det må vi se i morgen.

Mikael Antonsson: Vi har fuld kontrol på kampen

- Jeg havde det helt fint i kroppen, og jeg synes ikke vi er mærket af Barcelona-kampen. Vi begynder fint og spiller i godt i 1 halvleg, hvor vi også får scoret til 1-0. Det er vigtigt at komme foran her, for ellers er de svære at spille mod. I 2. halvleg spiller vi endnu bedre, og jeg synes vi har fuld kontrol på kampen, allerede inden vi scorer til 2-0. Defensivt synes jeg, vi gør det fint. Vi havde inden kampen talt om deres farlige dødbolde, og de kommer også til et par chancer, men jeg synes vi har godt styr på dem kampen igennem.

Sölvi Ottesen: Glad for at være i kamp igen

- Jeg er rigtig glad for at være tilbage i kamp, og nu ser jeg frem til at få en hel kamp, forhåbentlig allerede på onsdag. Formen er god, og jeg mærkede heller ikke noget til armen, men når man har været væk, så skal man lige tilbage og i gang igen. Men jeg har ikke været væk så længe, så jeg regner med, det går hurtigt.