Ståle: - Fantastisk for klubben

Superligaen er vores ”bread and butter”

Torsdagens udgave af F.C. Københavns officielle radio, Løvetimen, så naturligvis tilbage på opgøret mod FC Barcelona i Champions League på det legendariske Camp Nou. Det første nederlag for Løverne i dette års Champions League blev analyseret og gennemgået, og cheftræner Ståle Solbakken var også igennem på telefonen, og så tilbage på kampen:

 

- Efter en god åbning på kampen, så er der 20-25 minutter i første halvleg, hvor vi havde det rigtigt svært mod et hold, anført af Iniesta og Messi, som spiller rigtigt, rigtigt godt, og flytter bolden hurtigt rundt. På trods af vores gode organisation på holdet, og flere af vore spillere, der spiller godt, så kan vi ikke helt følge med. Så gode er Barcelona, og vi møder måske et hold, der er fra en anden planet, startede Solbakken til radioen.

 

På baggrund af præstationen i anden halvleg mente Ståle, at der var noget at tage med til det omvendte opgør om små to uger:

 

- Vi har en større chance i PARKEN end på Camp Nou, men vi skal også tænke på, at Barcelona måske vil være mere effektive i den kamp, og der vil være perioder i kampen i PARKEN, hvor de vil køre bolden rundt. Samtidig tror jeg, at mange af vore spillere er vokset af kampen i Spanien, for de er blevet vænnet til et tempo og et pasningsspil, som de aldrig har været ude for før.

 

Om udsigten til at skulle omstille sig fra en udebanekamp på Camp Nou til en søndagskamp på Silkeborg Stadion i Superligaen sagde Ståle:

 

- Det bliver ikke noget større problem. Vi har stort set, tror jeg, altid fået point i kampene, der lå før og efter en europæisk kamp, og det ved drengene godt. Superligaen er vores ”bread and butter”, som legendariske Bill Shankley engang sagde, var Ståles kommentar.

 

Torsdagens udsendelse bød, ud over samtalen med Ståle, også på et langt interview med Løvernes anfører, William Kvist, der blev fanget af Løvetimens udsendte umiddelbart efter kampen blev fløjtet af.