FCK'ere på landsholdsopgaver

FCK'ere på landsholdsopgaver

Det danske A-landshold træner i Helsingør - yderst til højre William Kvist

Foto: Lars Rønbøg, Sportsagency.dk

 

af Torkil Fosdal

 

Når det danske A-landshold i aften møder Tyskland i en venskabskamp i PARKEN er William Kvist den eneste repræsentant for F.C. København. Men der bliver også lejlighed til at hilse på Jesper Grønkjær og Niclas Jensen, der sammen med Martin Jørgensen skal have en officiel og velfortjent hyldest for deres landsholdskarrierer.

 

Ud over Kvist mangler Ståle Solbakken og trænerteamet det meste af forsvaret i den daglige træning på 10'erne. Zdenek Pospech og Tjekkiet møder Letland i aften, og Sölvi Ottesen er med det islandske landshold, der møder Liechtenstein. Johan Wiland og Oscar Wendt er i truppen hos Sverige, der møder Skotland på Råsunda i Stockholm. Her kan de måske få nogle fiduser til de kommende kampe mod Rosenborg af den svenske landstræner Erik Hamrén, der tidligere har trænet de norske mestre, hvorimod holdkammeraten Mikael Lustig, der selv spiller i Rosenborg til daglig, nok vil være mindre meddelsom.

 

U21
Også Mathias Zanka Jørgensen er i nationens tjeneste, og det foregår i Italien, hvor U21-landsholdet spiller en venskabskamp kl. 21. Zanka har denne gang fået selskab af Thomas Delaney, der kan få U21-debut, hvis han kommer på banen. Dermed er Thomas også inde i kampen om en af de eftertragtede pladser i den trup, der er sikker på at deltage i næste års slutrunde for U21-landshold, hvor Danmark er værtsland.

 

U19
U19-landsholdet spillede i går aftes den første af 2 venskabskampe mod Norge, og det foregik i Horne på Fyn, hvor nordmændene vandt 1-0. Torsdag mødes de to hold igen i Slagelse. F.C. Københavns School of Excellence er repræsenteret i truppen ved Kenneth Zohore og Thobias Skovgaard. Den 16-årige Zohore har alderen til også at kunne spille U17-landshold, men er altså blevet rykket op i U19-landsholdstruppen, og ifølge Fyens Stiftstidende var han en af de danskere, der gjorde sig bedst bemærket i kampen, hvor der angiveligt var scouts fra bl.a. HSV, Manchester City, Liverpool og Chelsea blandt de 758 tilskuere.

 

Backen Thobias Skovgaard var med på førsteholdstruppens træningslejr i Marbella i februar uden dog at komme i kamp, og senere fik han såmænd også fornøjelsen af at blive indkaldt som "gæstespiller" en enkelt dag til VM-landsholdets træningslejr i maj på et tidspunkt, hvor hele truppen ikke var samlet endnu.

 

U17
Danmarks U17-landshold spillede i sidste uge fire kampe i en venskabsturnering i Finland, og Mads Aaquist, Hakan Redzep og Danny Amankwaa. fra F.C. Københavns U17-hold var med og fik stort set spilletid i alle kampene. I det indledende gruppespil blev det 3-0 over Island, 2-2 mod Finland og 0-2-nederlag til England, hvilket betød, at danskerne i søndags skulle møde Norge i kampen om 3. pladsen. Her spillede Danny Amankwaa hele kampen, og angriberen sørgede undervejs for udligningen til 2-2. Mads Aaquist startede inde og blev efter en lille time afløst af Hakan Redzep.

 

U...75?
Mens vi er ved landsholdsmeritterne kan vi – i den anden ende af aldersskalaen – nævne, at sportsdirektør Carsten V. Jensen scorede på målmandstræner Per Wind i fredags, da sidstnævnte vogtede målet for veteranlandsholdet i en opvisningskamp mod Næstved i anledning af byens 875 års jubilæum. CV er jo gammel Næstved-dreng, men scoringen rakte ikke til en jubilæumssejr, for veteranlandsholdets Jeppe Tengbjerg havde tidligere scoret to gange.

 

Der var mange andre gaml... undskyld, tidligere FCK-kendinge på banen, bl.a. spillede Brian Kaus, Michael Mio, Henrik Larsen og Kenneth Wegner på veteranlandsholdet, mens Bjarne Goldbæk og Ivan Nielsen var på Næstved-holdet med CV.

 

Vi havde nær glemt at nævne, at Per Wind ifølge DBU's hjemmeside var "flot spillende", for det er jo ikke en nyhed for dem, der husker den gaml... tidligere Frem-legendes meritter mellem stængerne. Men vi nævner det alligevel af hensyn til bl.a. Johan Wiland og Kim Christensen...

 

Jeppe Tengbjerg har - ud over en fortid i KB - såmænd også optrådt i FCK-trøjen en enkelt gang i den famøse TOTO Cup-kamp mod Lausanne i 1993, hvor førsteholdstruppen var i USA og man derfor måtte låne sig lidt frem i andre klubber for at kunne stille hold… men det er en helt anden historie!