Ståle: - Vi fik hvad vi kom for

Ståle: - Vi fik hvad vi kom for

 

Onsdag aften var der lagt op til folkefest i Helsingør, hjemstav for Elite 3000. De 3.038 tilskuere så en tæt kamp, men på trods af en fin indsats af hjemmeholdet, så var det som forventet de københavnske Løver der rejste hjem med en lidt spinkel 2-1 sejr. 

Af Jan Eliassen

Efter kampen havde træner Ståle Solbakken disse ord om aftenens opgør: 

- I vores halvleg skulle vi have afgjort det, og vi skulle have ført med tre mål ved pausen, for vi havde i hvert fald chancer til at komme foran. Men så går det som det ofte går i pokalfodbold, de får en løs chance, og angriberen skal have ros for at sparke den ind resolut. Og man ved at jo, at det kan gå galt i pokalfodbold, men da vi satte tempoet op, så kom vores sejrsmål, og vi vinder fortjent. Hver gang vi faldt i tempo, så kom de med i kampen, men de faldt så fra igen når vi satte tempoet op igen. 

Dame N’Doye scorede tidligt, men sækken blev ikke snøret før til sidst, eller som Ståle udtrykte det: 

- Vi får en god start, kommer foran tidligt som vi håbede på, jeg er sikker på, at var vi kommet foran 2-0, så havde det været game over for Elite 3000. Men det skete ikke, og så kan alt ske i pokalfodbold. De kan score på et langskud, et frispark eller en dødbold, og det kan man aldrig helt gardere sig imod. Men vi vinder, og det er det eneste der tæller, for nu er vi videre til den næste runde. 

Et par af de spillere, der ikke havde fået så meget spilletid på det seneste, fik 90 minutter her til aften: 

- Det var vigtigt for mig at Niclas, Ulrik, Sionko og TK alle fik 90 minutter i dag, det er god kamptræning til de kommende kampe i SAS Ligaen. Zanka skal opereres i morgen (torsdag), og de betyder at de resterende tre midterforsvarere skal være klar, og de virker nu også helt klar, så derfor er det et passende tidspunkt at have Zanka ude nu, det burde ikke tage mere end en 10-12 dage før han er tilbage, sagde Ståle og fortsatte: 

- Det var aldrig planen César Santin skulle spille, altså medmindre vi var i problemer, og da vi kom foran 2-1, så var der ingen grund til at sætte ham ind. Jeg ville gerne spare ham, og så få givet spilletid til nogle af de spillere der havde brug for en hel kamp i benene. 

Inden han gik i omklædningsrummet, sluttede Ståle af med at konstatere: 

- Elite 3000 kom frem til nogle chancer, men vi holdt hovedet kold og tempoet oppe, og så fik vi hvad vi kom for, men vi kunne godt have gjort det nemmere for os selv, ved at score 2-3 mål i første halvleg.

Thomas Kristensen: Vi får en sejr og er videre

- Jeg er ikke helt tilfreds med kampen, vi kommer tidligt på 1-0, men går så i stå og spiller for langsomt. De gør de OK, men efter 1-1 så sætter vi tempo på igen. Vi får en sejr og er videre, og de i en kamp hvor vi kunne have lukket det langt tidligere. Men kampen levede, Elite 3000 gjorde det godt og arbejde hårdt, men som sagt, vi er videre og det resultat er vi tilfredse med.


Niclas Jensen: Ikke rigtigt noget at vinde

- Det er sådan en kamp hvor man ikke rigtigt har noget at vinde. Efter de kommer på 1-1 er der 5-10 minutter med lidt spænding, men så lukker di kampen, hvilket vi skulle have gjort meget tidligere. Det var unødigt de kom på 1-1, vel en halvfejl, men vi er videre i turneringen, og det var hvad vi kom for.


Libor Sionko: Det går fremad for mig

- Vi vinder og er kvalificeret til næste runde, men vi burde have scoret flere mål. Jeg er glad for at jeg fik 90 minutter, og altså fik en hel kamp i benene, og synes stadig det går fremad for mig.


Oscar Wendt: Vi fremad mod kampen på søndag mod AaB

- Grundlæggende så kontrollere og styrer vi det meste af kampen, og specielt efter 1-1, så kan man godt se hver der er bedst. Elite 3000 skal dog have ros for at spille godt, de havde alt at vinde og spillede måske deres livs kamp. Men vi er videre, og nu kigger vi fremad mod kampen på søndag mod AaB, hvor vi så må håbe vi kan holde stilen fra Randers-kampen.


Mathias Zanka Jørgensen: Min første operation

- Jeg skal ind og have fjernet et lille stykke af menisken i mit venstre knæ i morgen. Det er ikke noget stort indgreb, men det er første gang jeg skal opereres. Jeg havde ikke problemer med at spille i dag, men havde lidt ondt i søndags mod Randers, hvor jeg spillede på noget smertestillende.