Ståle: - Vi får en ønskestart

Ståle: - Vi får en ønskestart

 

F.C. København sikrede sig lørdag aften tre vigtige point i topstriden, da det blev til en sikker og fortjent 2-0-sejr over AC Horsens på Casa Arena Horsens. Adam Eckersley gav løverne en hjælpende fod, da han efter 5 minutter styrede en afslutning fra Hjalte Nørregaard ind over målstregen. Ailton Almeida udbyggede føringen i det 37. minut, da han gik solo fra midterlinien, afdriblede en Horsens-forsvarer og - i to omgange - keeper Søren Jochumsen, inden han nærmest fra baglinien skruede bolden ind via overliggeren 

- Jeg er selvfølgelig rigtig godt tilfreds, sagde cheftræner Ståle Solbakken efter lørdagens sikre 2-0-sejr på Casa Arena Horsens. - Vi fik en ønskestart i en ellers svær udekamp, for Horsens havde nok sat næsen op efter endnu en overraskelse efter deres sejre over OB og Brøndby. Hvis de først får det første mål, så bliver det nok en helt anden kamp, hvor det bliver meget mere fysisk og sværere for os at komme tilbage. I dag er sejren måske lidt for lille, selv om de trykker os lidt tilbage de sidste 20 minutter, hvor vi begynder at se lidt trætte ud.

- Det er vores tredje kamp på seks dage, og vi leverer en helstøbt indsats, selv om vi på sin vis stiller et ”nyt hold”. Grønkjær er skadet, og Libor virkede lidt slidt efter i onsdags, så vi spiller med en anden type kantspillere, der er mere ”to-vejs-spillere” end Grønkjær og Libor. Men Atiba er jo helt outstanding i øjeblikket, han har været i fantastisk form de seneste 4-5 uger, og jeg mener han p.t. er SAS Ligaens absolutte profil.

Mens kanterne var nye i forhold til FCM-kampen, var der genvalg til Zanka og Antonsson i midterforsvaret, og det havde Ståle denne kommentar til:

- Ja, vi ønskede en hurtig firekæde for at så højt og kompakt, så vi bedre kunne presse deres bageste kæde. Zanka og Antonsson har den speed, der gør at de lige tør stå lidt længere, og selv om Zanka stadig har nogle enkelte ”ungdomsfejl”, så klarer han sig flot på sin speed og gode fysik.

Sejren kom i hus efter en solid holdindsats, men alligevel var det Ailton, der stjal meget af opmærksomheden efter kampen efter hans ekvilibristiske scoring til 2-0. Det glædede naturligvis cheftræneren, at den tidligere så udskældte brasilianer igen blomstrede og viste klassen, ligesom han har gjort det så mange gange, siden han for alvor spillede sig ind i varmen igen i efterårets vanskelige udekamp i Valencia:

- Oppe foran er det som sædvanlig et svært valg, men vi ser jo en Ailton i dag, som vi håber at se ham. Han er i forrygende fysisk form og udfordrer modstanderne konstant, selv om han har været under et enormt pres. Han har også brændte nogle store chancer på det seneste, så måske var han selv lidt overrasket over at få chancen i dag. Derfor var det også ekstra vigtigt for selvtilliden at få det sat på plads i dag med den forrygende scoring til 2-0. Han laver jo ting, som ingen andre kan, så selv om han stadig scorer for få ”nemme mål” for en angriber, så har hans sidste halve år været meget stærkt.

 

Ailton Almeida: Fantastisk at se den gå ind

- Jeg får bolden midt på banen, og tager et langt træk, og keeperen tror nok han kan komme først på bolden, men jeg får prikket den. Så er den tæt på at gå ud over baglinjen, men jeg når den og kommer forbi ham igen, og så ser jeg muligheden for at sætte den i kassen... det var bare fantastisk at se den gå ind. Hver kamp er en kamp for mesterskabet, så det er en meget, meget vigtig sejr.

Atiba Hutchinson: Stærk holdindsats

- Jeg synes, man kan kalde det en rigtig arbejdssejr efter en stærk holdindsats, hvor alle arbejder godt for hinanden. Jeg er også fint tilfreds med min egen  indsats, men det vigtigste er, at vi får det resultat, vi skal bruge.

Mikael Antonsson: I fuld kontrol

- Jeg synes vi var i fuld kontrol gennem hele kampen, og vi kører på efter vi kommer 1-0. I anden halvleg kan vi også score, og nede bagi synes jeg der er styr på det. Det var rart at holde nullet både for os i fire-kæden og Jesper Christiansen, og jeg synes også vi virker i fysisk god form i øjeblikket. Jeg ser frem til de kommende kampe, der alle sammen er meget vigtige.