En foreløbig kulmination

Midt i en kold tid får vi i aften i PARKEN et vidnesbyrd om københavnernes varme følelser for Byens Hold, når omkring 30.000 fans højlydt vil bakke løverne op i kampen mod en anden stor fodboldbys foretrukne hold; Manchester City FC. Med sig over Nordsøen har City cirka 2.000 entusiastiske fans, og dermed er der lagt op til endnu en stemningsfuld europæisk aften på Danmarks nationalstadion.

16-delsfinalen i UEFA Cuppen er den foreløbige kulmination på en international rejse, som vi for alvor begyndte i slutningen af forrige årti, da vi besluttede os for at arbejde benhårdt og langsigtet med at skabe en klub i den danske hovedstad, der kan måle sig med den europæiske subtop.

Fra starten af indeværende årti begyndte fremgangen for alvor at vise sig på grønsværen og siden 01/02-sæsonen har vi flyttet os næsten 50 pladser frem på UEFA’s klubrangliste. Aktuelt er vi nummer 77, men hvis vi kan fortsætte med samme takt som i de seneste tre sæsoner, hvor vi i hver sæson har opnået et tocifret antal europæiske kampe, så vil vi med sikkerhed etablere os i top 50 – måske endda i top 40 – inden klubben om lidt over tre år fylder 20 år. Jeg vover påstanden, at ikke mange andre klubber i Europa – hvis nogen - kan præsentere en så markant fremgang på den internationale scene i så ung en alder.

Form versus sult

Aftenens modstander ligger i øjeblikket i den bedste halvdel af verdens formentlig stærkeste liga og cheftræner Mark Hughes kan, i modsætning til sin kollega Ståle Solbakken, sende et hold på banen, der er i optimal kamptræning. Forhåbentlig matches engelsk kampform af københavneres spillesult og lyst til igen at mærke suset fra hjemmebanens velbesøgte lægter.

De danske medier har som sædvanlig i forbindelse med vores internationale kampe, fyldt spalterne med mere eller mindre seriøse forsøg på at estimere de 22 aktørers markedsværdi. Og det har ikke været estimater, der har placeret F.C. København i favoritrollen.

Men selv om vi naturligvis har respekt for store fodboldnavne som Robinho, Shaun Wright-Phillips og Craig Bellamy, så har vi ved flere lejligheder konstateret, at kombinationen af vores store individualister og kollektive organisation kan byde imponerende spillernavne trods på PARKENs grønsvær. Det kan de eksempelvis skrive under på i storklubber som Lazio, Ajax, Benfica, Celtic og Manchester United.

Welcome to our guests

Til sidst vil jeg ønske klubbens mange fans og samarbejdspartnere velkommen til den første kamp i det, der tegner til at blive et meget spændende forår, hvor hæder, ære og sølvtøj skal placeres i SAS Liga, Ekstra Bladet Cup og UEFA Cup. Tak for jeres store støtte til klubben!

Lastly a warm welcome to all our guests from Manchester City FC, the delegates  from UEFA and the referees.

Med venlig hilsen

Flemming Østergaard