Før Lillestrøm-FCK

Siden F.C. København for snart 14 dage siden besejrede Lillestrøm SK har nordmændene kun været i aktion en enkelt gang, hvor deres anstrengelser for at hente point i Tippeligaen blev belønnet i form af et enkelt point efter 0-0 mod Viking Stavanger.

Af Jan Eliassen

Siden nederlaget i PARKEN har Lillestrøm kun spillet en enkelt betydende kamp, og det var i søndag aften hvor de krydsede klinger med Viking Stavanger, og deres hær af tidligere FCK’ere i form af Peter Ijeh, Thomas Myhre og Razak Pimpong. Kampen endte uafgjort 0-0, og det efter en kamp hvor begge keepere roses i de norske medier, og hvor Lillestrøms målmand Otto Fredrikson blandt andet reddede et straffe med ansigtet – for øvrigt sparket af den tidligere OB’er Nikolai Stokholm.

Men det ene point fører ikke til avancement i Tippeligaen, hvor Lillestrøm stadig er at finde på 12. pladsen lige over nedrykningsstregen, der er dog fem point ned til Aalesund på 13. pladsen og hele 8 point ned til Hamarkameratene på ligaens sidsteplads.

Ifølge Lillestrøms egen hjemmeside, så gjorde holdet det fint defensivt i søndagens kamp mod Viking, mens de offensivt skabte alt for lidt. På torsdag bliver Lillestrøm nød til at skabe noget hvis de vil videre i turneringen, for med et 3-1 nederlag fra første kamp, så skal de jo minimum score to gange for at gå videre. Også i PARKEN leverede Lillestrøm en fin defensiv indsats i store dele af kampen, men om det er nok til at dæmme op for den københavnske offensiv er forhåbentligt tvivlsomt.

Som vi så i PARKEN, så er meget af Lillestrøm offensive håb bundet til canadieren Olivier Occean. Han er stor, stærk og god til at holde på bolden, men hvis forsvaret kan lukke ham ned på samme måde som i den første kamp, så ser det godt ud. Derudover er det nok tvivlsomt om Frode Kippe kan score et mål magen til det fra den første kamp, hvor han på mirakuløs vis fik drejet bolden i mål til 3-1. Om denne detalje sagde Zanka efter kampen:

- Heldigvis kan ham Kippe da umuligt score et sådan mål igen.

Om han kan det, får vi at se torsdag aften, men her på FCK.DK vælger vi at tro på Zanka ... og regner så med at F.C. København både offensivt og defensivt gør hvad de skal på torsdag, så Byens Hold på fredag er med i lodtrækningen til UEFA Cup’ens første runde.


DOMMERNE

På torsdag skal F.C. København en tur til Norge, for at forsvare 3-1 føringen fra den første kamp hjemme i PARKEN for halvanden uge siden. Når Lillestrøm SK og F.C. København gør klar til at starte kampen, så vil det være den spanske dommer Bernardino Gonzalez Vazquez der kaster mønten til lodtrækningen og sammen med hans øvrige stab vil sikre at sol og vind bliver ligeligt fordelt.

Af Jan Eliassen

Den 42-årige Vazquez er født i Frankfurt am Main i Tyskland, men er som sagt spanier. Han har været dommer siden 1984, men først i 2001 begyndte han at dømme i den spanske Primera División hvor hans første opgave for øvrigt var et opgør mellem Betis Sevilla og Real Madrid – en kamp Betis vandt med 3-1 ...

Først i 2005 blev han FIFA-dommer, og er derfor ikke en af Spaniens mest internationalt rutinerede dommere. I de seneste to sæsoner har Vazquez dog været sendt i international tjeneste 13 gange. I sidste sæson dømte han blandt andet Zenit Skt. Petersborg i første runde af UEFA Cup’en, en kamp de vandt 3-0 og vel egentlig var Zenits første rigtige trin på vejen mod sejren i UEFA Cup finalen tilbage i maj måned.

Ganske som belgieren Verbist, der dømte den første kamp i PARKEN, så er Vazquez ikke bleg for at dele advarsler ud – og nogle gange rigtig mange af dem. Bernardino Gonzalez Vazquez har i de seneste fire europæiske kampe uddelt ikke færre end 30 gule kort – men dog blot et enkelt rødt kort.

Hvorledes der fløjtes og uddeles kort finder vi ud af torsdag aften, hvor Vazquez får hjælp på linerne af Roberto Diaz Perez Del Palomar og Alfonso Costoya Rodriguez.

Kampens 4. dommer bliver Carlos Clos Gomez, og alle fire mand er fra Spanien.