Tjekkisk landsholdsspiller til F.C. København

F.C. København har i dag skrevet en 2-årig aftale med den 30-årige tjekkiske landsholdsspiller Libor Sionko. Sionko har spillet 18 kampe og scoret 3 gange for Glasgow Rangers i sidste sæson, efter han kom til klubben fra Austria Wien.

 

Sionkos imponerende CV inkluderer fem sæsoner i den tjekkiske topklub Sparta Prag, hvor han spillede 95 kampe, herunder 24 UEFA Champions League-kampe for holdet. Han fik en sæson i Grazer AK i Østrig (hvor han vandt det østrigske mesterskab), før han fortsatte i Austria Wien, hvor det ligeledes blev til to succesfulde sæsoner. Han er tillige fast mand på det tjekkiske landshold, hvor han indtil nu har spillet 25 kampe.

 

- Jeg er meget tilfreds med at jeg nu forlader Skotland og fortsætter min karriere i F.C. København. Jeg har allerede fået et meget godt indtryk af en klub, der virkelig ønsker at have mig og jeg glæder mig til at spille den slags fodbold jeg holder af. Jeg ved at jeg kommer til en klub med mange landsholdsspillere, men jeg håber at jeg kan bidrage med min internationale erfaring og rutine, siger Libor Sionko.

 

Sportschef Carsten V. Jensen siger:

 

- Han er en arbejdsom, fremadrettet midtbanespiller med stor international erfaring der vil passe godt ind i vores nuværende spillertrup. Libor er det første egentlige udbytte af det scoutingnetværk vi har etableret i Centraleuropa. Libor har haft det lidt svært i Rangers i den sidste halvsæson, men vi er meget glade for at få tilknyttet en spiller af hans kaliber i truppen.

 

Libor, der får rygnummer 24, bliver præsenteret for sit nye hjemmepublikum lige før kampen senere i dag, mod Viborg FF.