Carlos Zeca

Zeca svarede på jeres spørgsmål: Det er en svær tid for alle

Onsdag aften havde anfører Zeca sat tid af til at besvare en masse fanspørgsmål via vores facebook side.

Der kom rigtigt mange – også mange, der naturligt havde fokus på den igangværende Corona-krise i verden. Her har vi samlet et udpluk af jeres spørgsmål og Zecas svar:
 
René Laursen: Hi Zeca, miss you on the field! Vi andre har det svært, når ikke vi kan se vores familie. Tænker det må være ekstra hårdt for dig, som er så langt fra familien. Hvordan klarer du det, og ser du dem via videolink?
Føler med dig…

Zeca: Det er meget hårdt at være væk fra min familie, især mine døtre. Jeg ved, at de er i gode hænder, og jeg taler med dem hver dag, men jeg savner dem meget, så jeg glæder mig virkelig til at se dem igen. Vi skyper og facetimer meget.

Magnus Ploug: Hvordan har du det med, at corona udsætter alt fodbold?

Zeca: Det er selvfølgelig en forfærdelig ting med den sygdom, og derfor er fodbold ikke det vigtigste lige nu. Menneskeliv er altid det vigtigste.

Carl August Hovgaard Ramlau: Hej Zeca, har du en mental coach? Og hvis du har, hvordan hjælper han/hun dig i denne her svære tid?
 
Zeca: Vi har en dygtig mand, der hedder Martin, som hjælper alle på holdet med det mentale arbejde. Han er altid god at tale med, men det er ikke bare nu, men i alle de situationer, vi skal håndtere sammen som hold. Det er selvfølgelig en svær situation lige nu, men vi skal huske, at der er mange, det har det meget værre end os fodboldspillere. Vi savner at spille kampe og træne som normalt, men dem på sygehusene og dem med sygdommen tæt på er meget vigtigere end os.
 
Michael Frimann Toubeily: Hvad betyder det for dig at se en fan med dit navn på ryggen? Er det noget, som du lægger mærke til og værdsætter?

Zeca: Det gør mig stolt! Det betyder, at de respekterer, det jeg gør for holdet og klubben.

Andreas Engman Iversen: Hvorfor valgte du at stille op for Grækenland og ikke Portugal?? Du har jo niveau til at gøre dig i start 11eren for begge..

Zeca: Grækenland gav mig muligheden, og jeg har aldrig fået muligheden for at spille for Portugal. Det var den bedste beslutning, og jeg har stærke følelser for Grækenland.

Andreas Pahn: Hvem er din bedste ven på holdet, og hvem af de gamle spillere savner du i FCK?

Zeca: Min bedste ven er Sotte, og jeg savner Pieros. Vi har et stærkt venskab alle tre.

Josephine Stefansen Hvilken superkræft vil du helst have? Kunne flyve, røntgensyn eller blive usynlig?
Zeca: At kunne flyve! Så kan jeg komme hjem til mine døtre i Portugal hurtigere.
 
Rasmus Bruus: Hej Zeca. Føler du, at du har styr på gutterne inde på banen. Føler at mange ikke spiller optimalt lige pt.

Zeca: Vi ville helt sikkert gerne have gjort det bedre i ligaen. Det handler ikke om manglende vilje eller fight, men vi har ikke fundet den samme rytme, som vi havde sidste år. Det skyldes mange skader, udskiftninger på holdet, mange kampe og andre ting. Vi arbejder på det, og jeg føler, at vi har et stærkt hold, der kan blive meget bedre med tiden.

Kim Engslev Byrialsen Jonas Freese: Nu kan vi få svar på om han spiser spiser Duracell med V-power benzin på til morgenmad?

Zeca: NUTELLA OG VAFLER! Og bananer...

Lars Bech: Hej Zeca, der er jo traditionelt meget stærke familiebånd i Portugal. Er det i disse tider svært at være så langt væk fra din familie i Derhjemme? Dine forældre, bedsteforældre og søskende?  Kh Lars

Zeca: Det er et godt spørgsmål. Det er meget hårdt ikke at være sammen med min familie. Jeg vil gerne være hos dem og hjælpe dem, og det er hårdt at være alene her for mig. Det er altid svært at være væk fra dem du elsker, men især lige nu.
Kasper Thomas Olsen: Hi Zeca. Obviously one of your best talents are that you can predict the next move of your opponent and therefore you win a lot of duels, is that something you train or is it "just" an instinct? BR Kasper.
 
Zeca: Jeg tror, at det er en kombination af erfaring og instinkt. Jeg har altid været god til at forudsige spillet og haft god timing omkring det. Og så handler det som med alt andet om masser af træning.

Flemming Hansson: Hvem er den bedste spiller, du har spillet sammen med, og den bedste spiller du har spillet imod?

Zeca: Wow.. Mod: Luka Modric! Med: Mladen Petric. Sebastian Leto. Marcus Berg. Og Rasmus Falk!

Morten Olsen: Hi Zeca. How is it to be captain in FC Copenhagen and also be one of the best players in FC Copenhagen's history? You are my favourite player in FC Copenhagen. Best regards, August 10 years.

Zeca: Hej August. Det var meget sødt af dig. Tak for din fine hilsen, den betyder meget for mig. Jeg glæder mig til, vi igen kan komme ud og spille fodbold for jer alle sammen.
 
Josephine Santon Færge: Hvem er den bedste medspiller du har/haft i FCK?

Zeca: Dame N´Doye og Rasmus Falk, kan jeg nævne. Men der er mange!

Sharmaarke Bashir: Ronaldo vs Messi?  Zeca: Den rigtige Ronaldo!
 
Jesper Bøttiger: Hi Zeca. You have played a lot of Derby games for Panathinaikos as well. How is the Derby between FCK-Brøndby compared to Panathinaikos-Olympiakos? Atmosphere, tempo and duels during the match and hate between the clubs?
 
Zeca: De kan godt sammenlignes, da de er meget vigtige kampe for begge hold med en enorm stemning på stadion. Atmosfæren er en anden i Grækenland. Det er mere "crazy" der, og ofte også over grænsen.
 
Nicklas Krause Lethenborg: How do you spend the days in quarantine? And can you give us a mini-concert on your guitar?

Zeca: Det er ikke så sjovt, som det plejer. Jeg er et meget socialt menneske, og jeg savner min familie og at være mere sammen med holdet. Dagene går med træning og afslapning mest, og med at tale med familie og venner. Jeg vil skåne jer for koncerten! Måske hvis vi vinder mesterskabet...