Jonas Wind

Zankas gule kort står ved magt

F.C. København har fået svar på protesten over Mathias Zanka Jørgensens advarsel i kampen mod Brøndby IF.

Vi havde protesteret over, at advarslen under og efter kampen gentagne gange blev begrundet med, at spilleren ikke måtte se på review skærmen, hvilket ikke er en forseelse. Begrundelsen var dog efterfølgende en anden, og her blev advarslen givet, fordi han havde forladt banen og trådt ind igen uden dommerens tilladelse.

Protesten er i dag blevet afvist, men der er stadig ikke givet svar på, hvorfor der blev givet én forklaring i forbindelse med kampen og en anden efterfølgende.

I begrundelsen for afvisningen af protesten lyder det blandt andet, at efter dommer Jakob Kehlet har gransket situationen nøje, har han fundet beviser for, at advarede forlader spillepladsen, og advarslen dermed bør stå ved magt, og dermed fastholder Jakob Kehlet vurderingen fra kampen.

Vi betvivler ikke, at Mathias Zanka Jørgensen ikke befandt sig inden for kridtstregerne i forbindelse med situationen, og dermed har dommerteamet hjemmel til at advare Mathias Zanka. Men vi finder det bekymrende, at man tilsyneladende kan tilpasse en kendelse efter omstændighederne, når man – efter F.C. Københavns opfattelse – efterfølgende bliver opmærksom på, at den besked man har givet til spillere og andre officials under og efter kampen ikke harmonerer med Fodboldloven.

Læs hele kendelsen her.