Jonas Wind

Wind med mål i støvlerne og selvtillid i tanken: Større ansvar kun godtEfter sine to første landskampsmål er det en Jonas Wind fuld af selvtillid, der ser frem til at fortsætte stimen mandag mod Randers.


”Det var nogle gode dage for mig på landsholdet, hvor jeg fik gjort et godt indtryk og scoret to mål, så jeg er vendt tilbage med stor selvtillid. Nu handler det om, at vi skal have vendt skuden i København - og det starter på mandag mod Randers,” siger Jonas Wind.

Klar til større ansvar
Først blev han skiftet ind i venskabskampen mod Sverige i sidste uge og scorede både til 1-0 og var med i opspillet til 2-0-målet. Så fik han et kort indhop mod Island, og endelig startede han i udekampen mod Belgien i onsdags og var på pletten til 1-1 i kampen, som Danmark dog tabte 4-2.

”Det er stort for mig at få chancen og så kunne gribe den. Og at jeg gør det godt på landholdet er selvfølgelig noget, jeg kan tage med mig hjem i klubben og bygge videre på. Jeg vil jo gerne være en af de bærende spillere på holdet - en af dem, der tager ansvar på banen og viser vejen gennem gode præstationer, når nu jeg ikke er den, der råber højest. Det var der lagt op til da jeg forlængede min kontrakt før sæsonen, og det passer mig rigtig godt,” forklarer den 21-årige angriber.

Ny træner med nye ideer 

Med mål i støvlerne og selvtillid i tanken ser han frem til det nye samarbejde med Jess Thorup, der jagter den første Superliga-sejr som cheftræner for FCK mod Randers.

”Jess er kommet med nogle nye ideer både defensivt og offensivt. Men det er noget, vi skal have trænet en masse på, så det hurtigst muligt kan føres ud i livet i kampene. Det glæder jeg mig til, at vi snart kan, for jeg synes, at det ser spændende ud,” siger Wind og fortsætter:


”For mig handler det om at hjælpe holdet. Og uanset hvilken formation vi stiller op i, ændrer det ikke min rolle så meget. Det handler stadig om at vise mine kvaliteter i det opbyggende spil. At kunne trække lidt ned i banen, holde fast i bolden og være med til at sætte spillet.”Skal have en sejr trods karantæner 
Mandag må Byens Hold undvære den karantæneramte duo Viktor Fischer og Zeca, mens Jens Stage er uaktuel på grund af sin positive coronatest i sidste uge, selvom han er tilbage på træningsbanen.


”Vi ville selvfølgelig gerne have alle mand til rådighed. Men andre må tage over og vise deres værd. Og det er en god chance for dem, der ikke har spillet så meget, så det er jeg ikke så urolig for. Vi skal have en sejr, selvom vi må undvære nogle profiler. Det skal vi kunne klare uanset. Og jeg glæder mig til at give den gas i Parken,” slutter Jonas Wind.Kampen mod Randers sparkes i gang kl. 19.00 mandag aften og kan ses direkte på TV 3 Sport og Viaplay.

>> Se ALLE Jonas Winds 25 mål for FCK her!