Grønkjær og N'Doye starter inde

Vi tager herfra med ære

Det var en fattet Ståle Solbakken, der mødte den ventende presse 15 minutter efter slutfløjtet på Camp Nou. I første sætning konkluderede den norske cheftræner, at det var det bedste hold, der vandt i dag. En tydelig stolthed over spillet i anden halvleg var dog også mærkbar.   

- Vi har problemer med tempoet i første halvleg, hvor vi i perioder var udspillet. Vi havde et par kontrachancer men dem fik vi ikke udnyttet godt nok – faktisk blev flere af dem forvandlet til kontrachancer modsat. Messis mål er der ikke så meget at gøre ved, det var et klassemål. Et mål nede ved halvlegen var dog klart godkendt som de første 45 minutter udviklede sig. 

- Anden halvleg derimod er en helt anden historie. Her spiller vi lige op med FC Barcelona. Vi er boldbesiddende, vi kommer op i deres tempo og vi skaber chancer. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over at Dame N’Doye skyder fire centimeter for højt og at Santin header mod det modsatte hjørne og ved siden af på returen. 

- Men vi kan tage meget med os herfra. Der er nok nogle af spillerne, der har fået lidt mere hår på brystet efter denne kamp. Vi viste, at vi som hold har niveau til at spille med i den spanske liga, og det giver selvtillid. Det var fedt at få målt os på absolut topniveau og der er mange andre gode hold der har klaret det værre her. 

Klar fra start i København

På spørgsmålet om hvad FCK skal ændre for at hente point om fjorten dage på hjemmebanen i PARKEN, svarede Solbakken: 

- Vi skal fra start være oppe i tempo og ikke bruge 45 minutter på at vænne os til det. Jeg håber, at det bliver det samme scenarie fra 2006, hvor vi lærte meget af nederlaget på udebane mod Manchester United, hvorefter vi slog dem i PARKEN. Hjemme har vi også små 40.000 tilskuere i ryggen og vi spiller i vante omgivelser. Vi glæder os meget! 

 

William Kvist: Lidt af et tempochok

- Det var en fantastisk kamp, hvor vi oplevede ekstremer. Jeg tror, jeg havde krampe efter 25 minutter, hvor vi fik lidt af et tempochok! Alt i alt var det fortjent de vandt, selv om vi var tæt på. Vi holder dem godt fra fadet i 2. halvleg og måske blev de endda lidt nervøse, da de kun førte 1-0, men det er som sagt fortjent nok de vinder. Vi må lære af kampen og prøve at skabe endnu mere i PARKEN.

Jesper Grønkjær: En god oplevelse

- Det var en god oplevelse! Vi fik skabt de chancer vi skulle, men kunne desværre ikke udnytte dem i dag. Vi kan godt være vores 2. halvleg bekendt, hvor vi spillede lige op med dem og havde mere boldbesiddelse. Vi talte i pausen om, at der skulle ske noget og vi skulle mere frem på banen og skabe overtalssituationer. Nu har vi mærket på egen krop hvordan det er at spille mod dem, og nu gælder det om at holde nullet så længe som muligt mod dem i PARKEN, så er de ikke usårlige.

Dame N'Doye: Hjemmekampen bliver en helt anden kamp

- Vi skal tro noget mere på os selv, i 1. halvleg troede vi ikke nok på det og spillede ikke som vi normalt plejer, men i 2. halvleg fik vi større selvtillid og spiller vores spil og får skabt flere chancer. Hjemmekampen bliver en helt anden kamp.

Johan Wiland: Står med en god følelse

- Der var en del at lave for mig i aften, og vi er heldige at vi ikke er mere bagud ved pausen. Der kommer flere kampe i gruppen, hvor vi sagtens kan tage point, og vi står med en god følelse her efter kampen. Hvis vi spiller som vi gør i 2. halvleg og også udnytter vores chancer, har vi gode chancer for point i PARKEN.

Kenneth Zohore: Troede det var løgn...

- Det er stort at spille sådan en kamp! Jeg havde ikke regnet med at komme ind, og da Ståle sagde det, tænkte jeg bare, det er løgn, mener du virkelig det... jeg tror endnu ikke det er gået op for mig!

Oscar Wendt: En helt okay indsats

- Det er altid irriterende at tabe, men vi vidste jo det ville blive svært her. I 1. halvleg spiller de rigtig, rigtig godt, men vi får bedre styr på det efter pausen og samlet set er det en helt okay indsats. Det var vigtigt for os at vise, at vi har noget at gøre her i Champions League, og det får vi vist i 2. halvleg, og vi har trods alt 6 point på kontoen.