Vi er mestrene!

GULDFEBEREN RASER
Pokalfeberen havde lagt sig, og til gengæld havde guldfeberen grebet sig om sig, efterhånden som det nærmede sig kick off søndag eftermiddag kl. 17 – og knap to timer senere var det en kendsgerning: F.C. KØBENHAVN ER DANSKE MESTRE 2008-09!

En smal 1-0-sejr i Esbjerg kombineret med at Brøndby smed point i Århus betød, at skabet blev sat på plads i næstsidste spillerunde, efter at have været ”udlånt” til Aalborg en enkelt sæson.
Inden kampen var der blomster fra værterne i anledning af torsdagens pokalsejr, og esbjergenserne benyttede samtidig anledningen til at sige farvel til bl.a. eks-FCK’eren Jesper Bech, der forlader klubben efter sæsonen.

Der var fyldt helt op på Blue Water Arena, hvor den tidligere hovedtribune endnu ikke er klar efter den omfattende ombygning af stadion, der har stået på et par år. De hundredevis af forventningsfulde FCK-fans havde forladt en storby i gråvejr og regn, men her i det vestjyske skinnede solen i mere end én forstand dejligt fra en skyfri himmel.

Hvis fansene var nervøse for udfaldet af kampen, så skjulte de det godt og heppede som sædvanlig bravt og højlydt på deres helte lige fra første fløjt. Man skulle imidlertid ikke mange minutter ind i kampen, før man fik de første tegn på, at spillerne syntes præget af situationens alvor. Allerede i kampens andet minut misforstod Pospech og Hutchinson hinanden på baglinien og fik ikke clearet ordentligt, hvilket gav Jesper Jørgensen kampens første afslutning, som Jesper Christiansen heldigvis tog sig sikkert af.

Hutch uden for 5-6 minutter
Efter en halv snes minutter måtte Hutch uden for til behandling efter et hændeligt sammenstød med en Esbjerg-spiller, og han var ude 5-6 minutter og måtte sys, før han var klar igen. På det tidspunkt burde stadionuret have rundet et kvarter, men der var bare ikke noget stadionur…

Løverne havde kun ved en enkelt lejlighed vist farlighed i Esbjerg-feltet, da Ulrik Laursen tacklede bolden til sig efter en miste dødbold, men Esbjerg-forsvaret fik hurtigt afværget igen. I stedet slap Jones Kusi-Asare helt fri på det efterfølgende kontraangreb, men Jesper Christiansen var igen på tæerne og gik stærkt ud i feltet og blokerede kampens i særklasse største chance.

Selv om hjemmeholdet havde initiativet og var mest aggressive, var Byens Hold på ingen måde spillet ud af kampen. Boldbesiddelsen var vel nogenlunde fifty-fifty – problemet var bare, at de sortklædte københavnere havde meget svært ved at finde hinanden i opspillet, og man havde stort set ingen gennemspillede angreb, endsige afslutninger der lugtede af målretning. Det var nu heller ikke fordi Esbjerg ligefrem vadede i målchancer, og ret beset var det en rodet og halvkedelig affære – men spænding var der nok af, ikke mindst da første halvleg gik på hæld i både Århus og Esbjerg.

Eventyrlig afslutning på halvlegen
Først kom meldingen om, at Frederik Krabbe havde bragt AGF foran mod Brøndby, og et minuts tid inde i Lars Christoffersens tillægstid tog César Santin chancen med et par skarpe driblinger i Esbjerg-feltet og blev hægtet af Rieks – Christoffersen var ikke i tvivl og pegede på pletten.
Santin tog selv straffesparket og satte den usvigeligt sikkert bag Lars Winde til en nærmest eventyrlig afslutning på en halvleg, der længe lignede noget, der ville udskyde afgørelsen på mesterskabet til sidste spilledag.

Efter pausen blev det om muligt endnu mere febrilsk, og stadig uden de helt oplagte målchancer. Esbjerg forsøgte ihærdigt og fik i modsætning til før pausen og så en del hjørnespark, men forsvaret var på tæerne i de defensive aktioner og holdt hjemmeholdet fra fadet. Op ad banen kneb det imidlertid stadig med samspillet, og man skulle et kvarters tid hen i halvlegen før man noterede en Ailton-afslutning, da han snurrede rundt om sig selv i feltet og sparkede mod mål, men måtte se sit skud blokeret af forsvaret.

Midt i halvlegen kontrollerede gæsterne kampen udmærket, men man kunne ikke lade være med at spekulere på, hvordan kampen havde udviklet sig, hvis Esbjerg f.eks. SKULLE have haft point. Thomas Kristensen afløste Santin, og Grønkjær rykkede op i angrebet en halv snes minutter, inden han også blev udskiftet til fordel for Nordstrand.

Nervøst sidste kvarter
Nordstrand har præsteret mange indhop i foråret, men måtte i dag se TK tage prisen, for han var her og der og alle vegne og bidrog både med et par gennembrudsforsøg og mange bolderobringer i det defensive, hvor Hjalte og Hutch nu også havde ganske godt fat i midtbanen í forvejen.

Det sidste kvarters tid rykkede Esbjerg tættere på i et forsøg på at fremtvinge en udligning, og Jesper Lange var på et tidspunkt meget tæt på at finde indskiftede Sabanovic med et hårdt, fladt indlæg, der strøg på tværs tæt foran mål. Noget massivt tryk var der ikke ligefrem tale om, men nervøsiteten bredte sig både blandt spillere, trænere og fans, efterhånden som minutterne sneglede sig af sted.

De store Carlsberg-flasker var for en sikkerheds skyld kørt i stilling, men det hele kunne stadig nå at gå galt. Det gjorde det dog ikke – selvom Jesper Lange var tæt på at overliste Jesper Christiansen med et lumsk hovedstød langt inde i overtiden, men vi slap for en gentagelse af den dramatiske afslutning på sidste års semifinale, hvor netop Lange snød Byens Hold for en finaleplads med en sen scoring.

Da stillingen også holdt sig i Århus, kunne guldfesten bryde løs, og spillerne festede med de ellevilde fans, der ikke et sekund fortrød, at de havde taget turen vestpå, hvor det ellers er fem år siden, FCK sidst har vundet.