Ugen der gik (uge 46)

Stimer
Siden vi begyndte på "Ugen der gik" i sommeren 2016, har vi jævnligt fortalt om den ene flotte rekord og stime efter den anden - og det skal ikke hedde sig, at vi kun synger, når vi vinder, så lad os få det overstået: sidste runde røg stimen af ubesejrede kampe på hjemmebane, og i går tabte vi for første gang nogensinde til SønderjyskE i Superliga-sammenhæng. Det har været tæt på flere gange, men i går gik det galt i kamp nr. 36...

Det er også første gang siden sæsonen 99/00, at vi kun står med 22 point for 16 kampe - dengang havde vi 21 og havde 10 op til de senere mestre fra Herfølge.

Tre karantæner på søndag
Mod Lyngby sidder både Verbic, Kvist og Pieros ude med karantæner. Sidst vi havde tre i "straffeboksen" på samme tid var sæsonafslutningen i 2012, hvor Såolvi, Ragnar og TK sad ude, da vi spillede hjemme mod Silkeborg.

Eks-FCK'ere

Peter Larsson (33) er skiftet fra Helsingborgs IF til Halmstads BK, hvor han spillede fra 1999-2008, hvor vi hentede ham til København. Her nåede han 68 kampe, inden han stoppede i sommeren 2012. Halmstads BK rykkede denne sæson ud af Allsvenskan, og mens Keita er vendt tilbage til Byens Hold, spiller Marcus Mathiesen stadig i klubben.

Peter Larsson

Aris Vaporakis, som vogtede vores U19-mål da de bl.a. spillede UEFA Youth League i 2013, fik i fredags Superliga-debut for FC Helsingør, da de tabte 0-1 hjemme til Hobro på et mål i sidste minut.

Brede Hangeland har flere gange fortalt historien om, hvordan hans tidligere træner i Fulham, Felix Magath, havde visse "alternative tilgange" til behandling af skader. Fx om dengang Brede havde en lårskade, hvor Magath i ramme alvor anbefalede at smøre benet ind i stærk ost og pakke det varmt ind...

Den er der åbenbart andre, der har taget til sig, for i ugen der gik bragte han dette billede på sin Facebook-side :-)

Kære Brede. Vi håber du får et ophold uden skader, men skulle uheldet være ude, har vi Magath-medicineringen klar til blanding.

Bård Wiggen, assistenttræner for Ståle fra 2008-2011, har opsagt som stilling som sportsdirektør i Viking, hvor han har været de seneste to år. Viking ligger sidst i den norske Eliteserie uden chance for at undgå nedrykning.

Til gengæld klarede Tromsø skærene, så Tom Høgli kan vende hjem til en Eliteserie-klub til januar. Christoffer Remmers Molde ligger til at få sølv, men det afgøres først i en "skæbnekamp" på søndag hjemme mod Sarpsborg, som med en sejr kan smutte forbi Molde.

U19 til skandinaviske mesterskaber
Holdet tog i weekenden hul på de skandinaviske U19-mesterskaber og indledte sit gruppespil med at slå Stabæk 2-1 fredag aften. Svenske Henrik Bellman bragte os foran efter 36 minutters spil, men i 68. minut udlignede Stabæk. Bare 20 sekunder efter vi gav bolden op, scorede Bellman dog igen, da han blev spillet fri med den norske keeper. Stabæk kan med god ret ærgre sig over resultatet, for de havde bl.a. tre forsøg på træværket og flere andre store chancer strandede på en storspillende Christoffer Monty i FCK-målet.

Søndag tabte holdet til gengæld 1-2 til Elfsborg. Jonas Wind var ellers ved at give os en drømmestart, da han i kampens første minut saksesparkede bolden på overliggeren fra kanten af feltet! I en ellers god dansk 1. halvleg var Elfsborg også tæt på, og bl.a. en fornem dobbeltredning af keeper Filip Djukic sørgede for, at det stadig stod 0-0 ved pausen. Elfsborg kom dog foran direkte på frispark kort efter pausen.

Midt i 2. halvleg udlignede Ahmed Daghim på hovedstød efter fint forarbejde af Jonas Wind, men et minut før tid headede svenskerne sejrsmålet ind til 2-1. Offensivspilleren Ahmed Daghim samt venstrebacken Marcus Korang var med i Göteborg fra vores U17-trup.

Ahmed Daghim
Ahmed Daghim stod for udligningen til 1-1

Den tredje og sidste gruppekamp spilles fredag den 2. december mod Esbjerg, der har vundet deres første to kampe i gruppen. Søndag den 4. december er der placeringskampe - de to gruppevindere spiller finale, de to 2'ere spiller bronzekamp osv.

Næste U19-ligakamp er først lørdag den 9. december, hvor Silkeborg kommer på besøg på KB's anlæg.

U17-sejr i Århus
Holdet tog i onsdags til Århus og vandt en flot 2-1-sejr over ellers ubesejrede AGF, der havde indledt sæsonen med ni sejre og en uafgjort. Mohamed Daramy scorede begge målene, og den århusianske reducering faldt først kort før tid.

"Vi overraskede dem nok lidt ved at lægge ud i en 3-5-2-formation, men en stærk indsats af drengene, hvor vi stod godt imod efter pausen, da vi var pressede," fortalte cheftræner Jacob Neestrup, og det bekræftede AGF-træneren Fatah Abdirahman på klubbens hjemmeside: "FCK åbnede kampen lidt anderledes, end vi havde regnet med, og det var vi lang tid om at omstille os til."

U17 ligger p.t. nr. 4 og har seks point op til AGF på førstepladsen, som dog har spillet en kamp mere. På lørdag den 25. november tager vi mod bundholdet Haderslev kl. 13.30 på KB's kunstbaner.

Sagt og skrevet om FCK

SønderjyskE-anfører Marc Pedersen til bt.dk:
- Det er jo ikke et kæmpechok at vi vinder, det skulle jo ske på et tidspunkt. Det er sikkert stort for klubben, men i de to år jeg har været her, har de kun skilt os ad en enkelt gang.