Ugen der gik (52/2019)

TO TRÆNINGSKAMPE FASTLAGT
Vi har fået bekræftet modstandere og kamptidspunkter for to af vores tre træningskampe på træningslejren i Portugal fra den 27. januar til 8. februar:

  • Fredag den 31. januar, kl. 21.00 (CET) mod FC Astana på Éstadio Algarve
  • Mandag den 3. februar, kl. 17.00 (CET) mod IFK Norrköping på Estádio Municipal de Albufeira

Vi spiller også fredag den 7. februar mod en endnu ukendt modstander, og spørgsmålet om eventuel streaming af kampene er endnu ikke afklaret.

Vi skal ned til velkendte omgivelser, for selv om truppen ikke indkvarteres samme sted, som da vi var på Algarvekysten i 2014 og 2015, så spillede på begge stadioner dengang.

Vi har også mødt begge hold før. Astana slog vi 4-0 den 27. januar 2019 under træningslejren i Dubai, mens vi tabte 0-3 i Norrköping i TOTO Cup'en den 25. juli 1993.

Astana vandt for nylig deres sjette mesterskab i træk, men det var tæt denne gang, for de sluttede blot et point foran Kairat Almaty, der for femte sæson i træk måtte nøjes med sølv. IFK Norrköping sluttede på femtepladsen i Allsvenskan, som de senest vandt i 2015.

Se højdepunkterne fra Astana-kampen:



VI GRATULERER
Tillykke til Pieros og Maria, der sagde ja til hinanden i ugen der gik ved et storstilet bryllup på Cypern, som bl.a. havde Zeca og Sotte på gæstelisten. Hvis ikke du nåede at se deres Insta-story fra den festlige aften (aftener)?, så er det bare ærgerligt!

Tillykke til Nicolai (Jørgensen) og Teresa, der selve juleaften blev forældre til Vincent.


100 % STRAFFESPARK
A propos Pieros og Nicolai... Pieros har i efteråret indhentet Nicolai som vores mest "effektive" straffesparkskytte: 8 mål på 8 forsøg! Pieros har dog stadig langt op til Lars Højer, der topper straffe-topscorerlisten med 20 mål på 24 forsøg.

RETTELSE: To af Pieros' otte straffespark er scoret i straffesparks-konkurrencer, så de tæller ikke på samme måde som Nicolais otte, der er scoret i "åbent spil".

Her er listen over de af vores straffesparks-skytter, der har sparket mere end ét straffe og aldrig brændt;

8 Nicolai Jørgensen og Pieros Sotiriou
6 Jesper Grønkjær
5 André Bergdølmo
3 Thomas Kristensen
2 Per Frandsen, Victor Nelsson, Carlos Zeca, Martin Bergvold, Libor Sionko, Atiba Hutchinson, Denis Vavro og Magne Hoseth

Desuden har 25 spillere sparket og scoret én gang.

Pieros' 8 FCK-straffespark:

 Alle Nicolais 51 FCK-mål:


BRANDUR TIL HELSINGBORG
Vores tidligere midtbanespiller, Brandur Hendriksson (24), skifter efter to sæsoner i islandske FH til Helsingborgs IF på en 3-årig kontrakt, hvor den færøske landsholdsspiller får en anden eks-FCK'er, Olof Mellberg, som cheftræner.

"Jeg kender Brandur godt fra min tid i F.C. København, hvor han som ungt talent viste stort potentiale. Det bliver interessant at følge hans udvikling i HIF," sagde Mellberg til hif.se.

Her kan du se, hvad Brandur selv sagde til Helsingsborgs hjemmeside, da han blev præsenteret.


EKS-FCK'ERE I TRÆNERSÆDET
Som du måske hørte i vores "Ring til et rygnummer" julekalender-podcast, kan endnu et par eks-FCK'ere kalde sig cheftræner.

Ole Tobiasen, som vi talte med den 21. december, har overtaget jobbet i hollandske Almere City, der ligger i den næstbedste hollandske liga, efter at han sidste forår vikarierede en kort periode, inden klubben ansatte Robert Molenaar. Han blev imidlertid afskediget ved udgangen af november, hvorefter Ole fik jobbet permanent. I trænerstaben har han bl.a. vores tidligere målmandstræner Anton Scheutjens.

Ole Tobiasen
Ole og Almere City gik på juleferie med tre sejre i træk


Også Carsten Hemmingsen, der var med den 22., har fået nyt job og skal i det nye år træne Odder IGF i Danmarksserien.

Der var faktisk fire trænere mere med i sæson 2 af "Ring til et rygnummer":

4.12: Bo Svensson - cheftræner i FC Liefering, der er farmerklub for RB Salzburg i den østrigske 2. Bundesliga
8.12: Piotr Haren - A+ træner i Lyngby Boldklub
10.12: Martin Johansen - cheftræner i FC Græsrødderne i Københavnsserien
12.12: Thomas Røll - cheftræner i Skive IK

Og vi afslutter trænerrunden med også at sige tillykke til Mark Robins, der fyldte 50 år den 22. december - han er p.t. manager for Coventry City i League One.
 

SYV PÅ U16- OG U17-LANDSHOLD
Begge ungdomslandshold skal den 10.-17. januar på træningslejr på Cypern, og vores talentafdeling har syv spillere med:

  • U16-landsholdet: Emil Møller og Silas Andersen
  • U17-landsholdet: Philip Banda Sørensen, Valdemar Lund, Daniel Haarbo, Mattias Jakobsen og William Bøving


- - - - - - -

GODT NYTÅR - vi glæder os allerede til alle ugerne der gik i 2020!