Thomas Bjørn Miezan header på mål mod Union Berlin

Ugen der gik (43/2022)

U19-SEJR I FARUM
Lørdag eftermiddag var U19 bagud to gange i Farum, men vandt 4-2 og tog den ottende sejr af ni mulige i ligaen.

Sejren blev dog først sikret i de sidste 12 minutter, hvor FC Nordsjælland var reduceret til ti mand efter to gule kort til Johan Meyer.

Oliver Højer, som U19-debuterede i Youth League-kampen i Sevilla, fik ligadebut og kronede det efter fire minutter på banen med 4-2-målet. Han blev indskiftet for Victor Froholdt, som denne gang spillede 8’er – ligesom han gjorde i starten på U17 – og som også kom på tavlen for første gang i U19-regi. Det var også Aksel Halsgaard første mål på U19.

81.: 2-4 Oliver Højer

Andreas Dithmer – Carl Bilde (62.: Emil Møller), Aksel Halsgaard, Ethan Amundsen-Day, William Kaastrup – Thomas Jørgensen, Oscar Højlund, Victor Froholdt (77.: Oliver Højer) – Emil Rohd (86.: Jacob Perelman), Emil Højlund (45.: Alexander Illum Simmelhack), Noah Sahsah

Ikke benyttet: Samuel Andersen, Andreas Clasen

På onsdag gælder det den afgørende Youth League-kamp mod Dortmund, hvor vi er videre med uafgjort eller sejr.

Herefter venter en topkamp mod FC Midtjylland lørdag den 5. november, kl. 13.30 på Capelli Sport Stadion i Køge – og ugen efter et udsat Derby i Brøndby onsdag den 9. november, kl. 14 samt en udekamp i Aarhus lørdag den 12. november, kl. 13.00.

U17-TEST MOD UNION BERLIN
U17 var ikke i kamp i weekenden, fordi U17-landsholdet er til EM-kval.runde i Rumænien (jf. senere), men i stedet havde vi besøg af Union Berlin i torsdags til en testkamp på KB’s baner, som blev besejret 2-0 på KB’s baner på mål af Jonathan Moalem og Julius Emefile.

Jonathan Moalem
Anfører Jonathan Moalem scorer til 1-0. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK
Julius Emefile
Julius Emefile. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Trænerteamet Martin Vingaard og Sune Holmgren stillede med flere af U16-spillerne, dvs første års-U17, samt Tristan Panduro fra U15, og holdet var:

Anton Mayland - Hamsa Heidarali, Graham Ankamafio (46.: Rasmus Lund), Mads Samson, Elias Rørsted (58.: Sahswat Rana) - Jonathan Moalem (58.: Amar Diagne), Frederik Petersen, Tristan Panduro - Julius Emefile (46.: David Katlego), Roberto Risnæs (62.: Emile Chambo), Thomas Bjørn Miezan

Amar Diagne (forrest) og Emile Chambo
Amar Diagne (forrest) og Emile Chambo var blandt dem, der kom på banen i 2. halvleg. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Mens U17 ikke var i liga-aktion, havde U15 besøg af Silkeborg, som blev besejret 3-1 efter 3-0 ved pausen. Sean Fetterlein, Sebastian Christensen og Emmanuel Aby scorede målene.

U17-LANDSHOLDET
Vi har Tristan Fynbo, Cornelius Olsson og Amin Chiakha med det danske U17-landshold, der spiller EM-kval.gruppe i Rumænien og har vundet de to første kampe. Onsdag startede alle tre inde, da Danmark slog værtslandet Rumænien 3-0, og i sin U17-landsholdsdebut kom Amin på tavlen med 2-0-målet.

Lørdag fortsatte han sin målform og lavede hattrick i den første halve time af kampen mod Estland, som danskerne endte med at vinde 8-0. Tristan startede også inde, mens Cornelius sad på bænken.

På tirsdag gælder det Belgien i den tredje og sidste kamp, der samtidig er en puljefinale - men begge hold er sikre på at gå videre til næste kval.runde, Elite Round. (Belgien slog også Rumænien 3-0, men nøjedes med 4-1 over Estland.)

Amin Chiakha
Amin Chiakha scorer et af sine ni mål i løbet af blot seks U17-ligakampe i efteråret. Foto: Anton Malkov, FCK.DK

STÆRK B1903-SEJR
B1903 går på vinterferie med en succesoplevelse efter at holdet lørdag eftermiddag vandt en flot 1-0-sejr ude over topholdet Sundby Boldklub på et mål af Christian Fritze efter 20 minutter. En fortjent opmuntring efter sidste uges stærke indsats mod det andet tophold, FB, som desværre udlignede kort før tid.

03’erne overvintrer dog stadig under nedrykningsstregen, men har kun to point op til en plads i sikkerhed, inden forårets 13 runder. Turneringen genoptages den 1. april med en hjemmekamp mod Nørrebro FF.

KELD KRISTENSEN FASTANSAT
Endnu en god nyhed fra Lyngbyvejen er, at Keld Kristensen nu er fastansat som sportslig leder for U12 - senior. Han har, sammen med Mads Harder, fungeret i jobbet siden foråret, hvor Peer F. Hansen stoppede og siden sommer på en midlertidig aftale, der nu er gjort permanent.

Som de fleste nok ved - eller i hvert fald bør vide - var Keld assistent for Benny Johansen i de første år af F.C. Københavns historie samt cheftræner i en kort periode i 1994. Desuden spillede han mange år som aktiv for B1903 og med en afstikker til B.93.

Keld Kristensen
Keld Kristensen. Foto: b1903.dk

KB SLUTTEDE EFTERÅRET MED MANÉR
Søndag eftermiddag afsluttede KB efterårssæsonen i serie 2 med en 5-2-sejr ude over Skovshoved 3 og holder dermed trit med topholdene Sundby og AB Tårnby efter første halvdel af turneringen.

Skovserne kom tidligt foran, men inden pausen scorede Sebastian Kaalund to gange til pauseføring 2-1. Efter pausen scorede Anders Frieboe Olsen og to gange, og Jamal Masiko scorede det femte, inden hjemmeholdet fik lov at pynte på cifrene til sidst.