Træningslejr i Portugal

Ugen der gik (4/2020)

DET SER SORT UD...
I alle de tre træningskampe i Portugal optræder vi helt i sort. I forhold til vores modstanderes spilletøj kan vi dermed undgå at skulle have to sæt spilletøj med, hvilket både ville være besværligt og koste en del overvægt i ruteflyene frem og tilbage.

Jens Stage
Sidst vi spillede i den sorte udebanedrage var 1-1-kampen i Malmö


HALMSTAD LAVEDE NUMRE MED OS
Vi havde en glimrende træningskamp mod Halmstads BK i lørdags, men vores livestream-kommentator, Christian Boier (og i 1. halvleg også Jonas Wind) havde lidt problemer med at skelne svenskerne fra hinanden, for spillerne viste sig at stille op med andre rygnumre end deres normale. Men det var ikke for at forvirre fjenden, skulle vi hilse og sige...

Rygnumre blev i øvrigt først indført i dansk fodbold omkring midten af det 20. århundrede. Ved OL i London i 1948, hvor Danmark vandt bronze, var vi således det eneste hold, der ikke havde numre bag på trøjerne.

F.C. København har altid haft numre på trøjerne, men i de første tre sæsoner, havde spillerne ikke faste rygnumre - det blev først indført fra sæsonen 1995/96.

>> Se alle vores rygnumre gennem tiderne her


BASHKIM TIL AL FATEH
Bashkim Kadrii (28) skiftede i ugen der gik fra OB til Al Fateh i Saudi Arabien, hvor han bl.a. bliver klubkammerat med nordmanden Gustav Wikheim, der bl.a. har en fortid i FC Midtjylland, samt den ukrainske keeper Maksym Koval, som OB en overgang havde lejet i Dynamo Kiev.

Bashkim Kadrii
Bashkims sidste optræden i FCK-trøjen den 2. august 2018 hjemme mod FC Stjarnan.


Al Fateh er hjemmehørende i byen Al Hasa, som ligger i den østlige del af Saudi Arabien og meget tæt på grænserne til Bahrain og Qatar.

Klubben har vundet den saudiarabiske liga en enkelt gang i 2012-13 og sluttede sidste sæson som nr. 9 ud af de 16 hold i ligaen.


CLAUDEMIR TIL SIVASSPOR
Claudemir (31) har forladt portugisiske SC Braga og skrevet under med tyrkiske Sivasspor, der p.t. fører den tyrkiske Superliga. Han sad dog kun på bænken, da Sivasspor mandag aften skuffende måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Rizespor. Ellers kunne de have udbygget forspringet i tabellen til hele seks point ned til Fenerbahce, som de seneste tre kampe har haft Zanka siddende på bænken.

Suvasspor også råder over et par andre brasilianere, bl.a. Claudemirs tidligere Braga-klubkammerat Marcelo Goiano.

Claudemir og Kris Stadsgaard
Claudemir i CL-playoff mod Rosenborg i august 2010


SIGURDARSON TIL APOEL
Norske Björn Sigurdarson (28), som vi lejede af Wolverhampton i foråret 2015, har ligesom Ragnar Sigurdsson forladt FK Rostov og er udlejet til APOEL FC, hvor han bl.a. får selskab af Uros Matic og Andrija Pavlovic, som er udlånt af os henholdsvis Rapid Wien.

APOEL har vundet den cypriotiske liga syv år i træk, men det ser svært ud i år, hvor de p.t. er nr. 4 med 5 point op til topholdet Anorthosis.

Sigurdarson klar til reserveliga-kamp
Björn Sigurdarson i en testkamp på Estadio Algarve i januar 2015