Hjørneflag F.C. København

Ugen der gik (21/2021)

ROY HODGSON STOPPER I CRYSTAL PALACE
Roy Hodgson (73) stopper efter fire sæsoner som manager i Crystal Palace, hvor han selv spillede som ung. Han har udtalt, at det samtidig er farvel til træner/managerjobs på højt niveau.

Han indledte sin trænerkarriere i Halmstad i slutningen af 70’erne og kom til FCK i sommeren 2000 og førte klubben til det første mesterskab siden 1992/93. Kort inde i forberedelserne til 2001/02-sæsonen forlod han imidlertid klubben før kontraktudløb til fordel for Udinese.

Det var ikke velset i København, men der er ingen tvivl om, at Roy havde en stor og vigtig rolle i at skabe et solidt spillemæssigt fundament for klubbens succes i det 21. århundrede.

Roy Hodgson F.C. København
Roy Hodgson. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


I foråret 2001, hvor vi var ubesejrede i alle 15 kampe, foretog Roy Hodgson i øvrigt kun 27 udskiftninger af 45 mulige. Og de tidligste faldt midt i 2. halvleg.

PC var den eneste af forsvarsspillerne, der blev udskiftet det forår, og det skete to gange. Syv af de øvrige 16 markspillere, der var på banen i foråret, nåede også at blive udskiftet: Christian Lønstrup 7 gange, Heine Fernandez 7, Todi Jónsson 6, Donatas Vencevicius 2, Sibusiso Zuma 2 og Pascal Simpson 2.


OSCAR WENDT TAKKER AF I GLADBACH
Oscar Wendt har spillet sin sidste kamp for Borussia Mönchengladbach, som han skiftede til fra F.C. København i sommeren 2011 efter fem succesfulde sæsoner. Det blev altså til dobbelt så mange sæsoner i Gladbach, som han forlader med rekorden for flest kampe for en udenlandsk spiller. Han vender nu tilbage til IFK Göteborg, hvorfra vi hentede ham i 2006.

Oscar Wendt
Oscar tager afsked med holdkammeraterne - her Ramy Bensebaini. Foto: Christian Verheyen, Getty Images


Oscar fik sin sidste optræden for Gladbach, da han blev indskiftet 17 minutter før tid i 4-2-sejren, der sendte Werder Bremen ud af Bundesligaen. Werder var uden den skadede Ludwig Augustinsson.

 

U19 VANDT I LYNGBY
Lyngby kom foran efter en halv times tid, men William Bøving udlignede kort før pausen, og efter en lille times spil scorede Daniel Haarbo sejrsmålet, og den centrale midt kom dermed på tavlen for tredje kamp i træk. William er topscorer i U19-ligaen med 15 mål i sæsonen.

William Bøving
William på træningsbanen med førsteholdet, hvor han bliver fast inventar fra næste sæson. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


P.t. ligger U19 nr. 3 i ligaen, ét point efter Esbjerg og fem point efter FC Midtjylland, der har spillet en kamp færre.

Allerede onsdag aften skal U19 i (pokal)kamp ude mod Brøndby, og lørdag går turen til Haderslev og en U19-ligakamp mod SønderjyskE.

U17-SEJR PÅ 8-1
Med en knusende 8-1-sejr i Lyngby (6-0-føring allerede efter en halv time) fastholdt U17 førstepladsen i ligaen med et forspring til Brøndby på seks point, og vores drenge har endda spillet en kamp mindre.

Orri Óskarsson scorede fire gange, mens de andre blev sat ind af William Clem, Emil Winther Højlund, Noah Donovan og Jeppe Corfitzen.

William Clem
William Clem. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Orri og William blev - sammen med de øvrige årgang 2004-spillere plus Roony Bardghji, der er årgang 2005 - oprykket til U19 i vinterpausen, men spiller af og til på U17, når de ikke er aktuelle til U19-holdet.

Orri er U17-topscorer med 22 mål, hvortil kommer ni scoringer i U19-ligaen.

B1903 STADIG PÅ DELT FØRSTEPLADS
I Københavnsseriens oprykningsspil spillede B1903 i lørdags 1-1 ude mod Vigerslev på et udlignende mål af Thor Vinberg Thybo. De er stadig på en delt førsteplads med Skjold, der spillede 1-1 hjemme mod Dragør, der ligger nr. 3 med fire point op til B1903 og Skjold.

På lørdag kl. skal 03’erne prøve kræfter med Dragør på udebane, og de to hold mødes på Halvejen – ikke halvvejen…

Nr. 1 rykker direkte op i Danmarksserien, mens nr. 2 spiller oprykningsspil med to hold fra Sjællandsserien.

KB TABTE IGEN
KB tabte i lørdags 0-2 hjemme til Kastrup, og med tre runder igen har de nu fire point op til Fremad Amager over nedrykningsstregen.

Lørdag kl. 16.30 spiller KB lokalopgør mod FB i Frederiksberg Idrætspark.

OLDBOYS IKKE I KAMP
Oldboys spiller først igen på onsdag, når de møder Hvidovre på udebane. (Enten er kampen blev udsat, eller også så vi forkert i kalenderen, da vi sidste uge påstod, at den blev spillet i onsdags.)