Oscar Højlund

Ugen der gik (13/2023)

U19-SEJR I SILKEBORG
Efter tre ugers kamppause var U19 igen i aktion i lørdags, hvor de vandt 3-1 i Silkeborg, hvor de to afgørende mål først faldt i de sidste ti minutter. Og ligesom sidst, da holdet slog Esbjerg 4-0, blev målene sat ind af Oscar Højlund og Amin Chiakha, denne gang dog med Oscar som dobbelt målscorer.

Sidst scorede Noah Sahsah også, men han var ikke med, da han trænede med førsteholdet og sad på bænken i Parken søndag aften.

U17-midtbanespilleren Hunor Vajk Németh var i truppen for første gang, men kom ikke i kamp og har derfor sin U19-debut til gode, inden han nu skal afsted med Ungarns U16-landshold og spille venskabskampe mod Italien. Keeper Eliot Saaby har i øvrigt heller ikke fået U19-debut, men har dog været med på bænken før.

Lørdag den 1. april 2023, kl. 13.00
SILKEBORG U19-FCK U19 1-3 (0-1)
30.: 0-1 Oscar Højlund
74.: 1-1 Simon Birch Andersen
80.: 1-2 Oscar Højlund
87.: 1-3 Amin Chiakha

Andreas Dithmer – Emil Møller, Aksel Halsgaard, Ethan Amundsen-Day, Tristan Fynbo (81.: Hjalte Bidstrup) - Thomas Jørgensen, Nikolaj Zachariassen (90.: Andreas Clasen), Oscar Højlund – Emil Rohd, Alexander Simmelhack, Emil Thor (68.: Amin Chiakha)

Ikke benyttet: Eliot Saaby, Cornelius Olsson, Hunor Vajk Németh

U19 er fortsat nr. to i tabellen, to point efter FCM som endda har spillet en kamp mindre. På lørdag tager U19 imod Vejle i U19-ligaen, og den kamp kan du se på KB’s baner kl. 12.00.

>> Se U19-stillingen her


U17 TABTE
U17 tabte forrige lørdag 1-4 hjemme mod Esbjerg, hvor Roberto Risnæs stod for vores enlige mål, og i onsdags tabte holdet 0-4 i Silkeborg.

Silkeborgkampen var fremrykket, fordi U17-truppen få dage senere sendte fem spillere med U16-landsholdet (se senere). Samme aften var der imidlertid programsat en U17-pokalkamp i Vanløse, som modstanderen ikke ønskede at flytte, så her stillede vi med vores U15-hold, som tabte 0-5.

Så den i forvejen unge trup er lidt presset i øjeblikket, og derfor har de seneste U17-ligakampe også givet debut til U15-spillerne - Sebastian Christensen, Tristan Panduro og Abdul Daramy. I Esbjerg-kampen fik Neo Jönsson i øvrigt også officiel debut, efter at papirerne nu er kommet i orden efter hans klubskifte fra svenske MAJ FC i vinter.

>> Se U17-stillingen her

Neo Jönsson
Neo Jönsson. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

 

MESTERHYLDEST PÅ RÅDHUSET
Midt i det travle program med ligakampe, pokalkampe og landskampe - husk at vores U19-hold også stillede med det halve af truppen til førsteholdets træningskamp mod Brann - så var der fredag aften også tid til, at nogle af spillerne kunne deltage i den traditionsrige mester-hyldest på Frederiksberg Rådhus.

Kommunen har hvert år siden 1956 inviteret alle de klubber og foreninger i kommunen, der har vundet danske mesterskaber, og vi var repræsenteret med førsteholdet, U19 og U17.

Det har aldrig været praksis at sende alle ledere og spillere, og U19 skulle blandt afsted med bussen til Silkeborg lørdag kl. 7.15, så det var kun en mindre gruppe fra trupperne, der deltog.

Guldfejring på Frederiksberg Rådhus
Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

T.v. Emil Højlund, Emil Møller, Amar Diagne, Hunor Vajk Németh og William Glindtvad. T.h. Emil Rohd, Ethan Amundsen-Day, Carl Bilde, Oliver Højer og Oscar Buur.


UNGDOMSLANDSHOLD
Mange FCK-spillere var i landskamppausen afsted med U17- og U18-landsholdet, og det beskrev vi nærmere her.

Som nævnt har vi nu yderligere fem spillere afsted med U16-landsholdet til en venskabsturnering i Frankrig fra 31. marts til 11. april: Tobias Breum-Harild, Graham Ankamafio, Frederik Lesley Petersen, Jonathan Moalem og Roberto Risnæs.


U15 FASTHOLDER FØRSTEPLADSEN
Mens U15-spillerne var fysisk overmatchet i U17-pokalkampen i Vanløse, så fastholdt de førstepladsen i U15-ligaen med en 3-1-sejr i Silkeborg i lørdags efter at have været bagud 0-1.

De er nu fem point foran Brøndby og har spillet en kamp mindre. OB tabte i lørdags i Randers og har onsdag en udsat kamp, som kan sende dem op og være fire point efter vores drenge.

U15 tager i påsken til Rotterdam for at deltage i en international turnering, inden det går løs i ligaen igen med en hjemmekamp mod AGF den 15. april.

>> Se U15-stillingen her

U14 har taget hul på forårssæsonen med en 4-0-sejr ude over HB Køge den 25. marts og et 2-4-nederlag til Brøndby i lørdags.


ÆRGERLIGT 1903-POINTTAB
03’ernes forårspremiere i lørdags sluttede 1-1 mod vores gode samarbejdsklub-venner Nørrebro FF hjemme på Lyngbyvejens anlæg, men gæsterne udlignede først i 94. minut, efter at August Petersen havde bragt 03’erne foran i 1. halvleg.

Med en sejr havde 03'erne ellers fået flere vigtige point i kampen omkring nedrykningsstregen, men de får chancen igen allerede Skærtorsdag kl. 14 med et gyser-lokalopgør mod Skovshoved, der ligger et point foran i tabellen. Det finder sted på skovsernes hjemmebane, Skovshoved Idrætspark.

Se billeder fra kampen i lørdags på Nørrebro FF's facebookside:


KB FØRER!
”Vi ligger nummer et, vi ligger nummer et…” Det er længe siden, KB’s bedste seniorer har sunget den sang, men med en premieresejr på 4-0 over Jægersborg 2, så topper de Serie 2's forårsturnering på bedre målscorere end fem andre hold. Men mon ikke de siger som Neestrup: det er vigtigst at ligge nummer 1 efter sidste runde!

Jonathan Grumme scorede to, Mikkel Nygaard og Anders Frieboe Olsen hver et. Tirsdag den 11. april gælder det Viktoria 2 i Fælledparken.


OLDBOYS-SEJR
De gamle drenge er også gået i gang med forårssæsonen, og i mandags slog de Frederiksholm Sydhavnen 4-1 på to mål af Niels-Peter Kjølbye same et af Nicki Due-Rasmussen og Martin Vingaard (der dannede central midtbane med William Kvist).