Ugen der gik (1/2019)

FCK OG SYDAMERIKA
Guillermo Varela er vores første spiller fra Uruguay, men den tredje spiller, vi henter direkte fra en sydamerikansk klub. Den første var Franco Mussis (fra Gimnasia La Plata i Argentina), og den anden var Federico Santander fra Club Guarani i Paraguay.

Vi har i alt haft 8 sydamerikanere på kontrakt - ud over de allerede nævnte er det brasilianerne Álvaro Santos, José Junior, Ailton Almeida, César Santin og Claudemir.

César Santin


Desuden har vi haft to argentinske prøvespillere i træningskampe, som var de første sydamerikanere, der trak FCK-trøjen over hovedet: backen Diego Cogliandro og angriberen Marcelo Delgado. Dem kan du læse mere om her.


FCK og USA
Salget af Jan Gregus til Minnesota United er vores andet salg til en amerikansk klub. Den første var Fanendo Adi til Portland Timbers, og desuden har vi udlejet Bashkim Kadrii til samme klub (februar-december 2017).

Vi har heller aldrig hentet en spiller i en amerikansk klub, men vi har haft to amerikanere på kontrakt: Will Orben samt Jamil Fearrington (der har dobbelt statsborgerskab og også har spillet på danske U-landshold).


TOM HØGLI PROJEKTLEDER I TROMSØ IL
Da Tom Høgli besøgte os til Bordeaux-kampen i december antydede han, at der var et nyt job til ham i klubben, efter at han lagde Copa Mondial-støvlerne på hylden.

Han skal være projektleder i Tromsø IL og arbejde med at hjælpe de svagest stillede i samfundet - i tæt samarbejde med en række andre organisationer, der hjælper disse grupper.

Drik kaffe med Tom i Fanshoppen lørdag den 9.12


Tom fortæller, at han også fik flere tilbud fra det private erhvervsliv, men da denne mulighed opstod, var han ikke i tvivl:

"Det er et af de få job, der kunne få mig til at blive inden for fodbolden. Jeg har f.eks. aldrig haft ambitioner om at blive træner. Som alle andre der nærmer sig slutningen på karrieren tænker man på, hvad der venter bagefter. Jeg har en læreruddannelse og har ambitioner om en gang at blive en god lærer. Men da denne chance opstod, triggede det min indre drivkraft," siger Tom til Aftenposten.

"Gennem mine næsten 16 år som professionel fodboldspiller har jeg haft en stor interesse for det, som rører sig uden for banen. Det var fordi jeg tidligt i karrieren opdagede, at engagement på andre områder end fodbold havde en effekt. Jeg følte, at jeg havde noget at bidrage med, som folk satte pris på."
 

MAGNE HOSETH ASSISTENTTRÆNER I KRISTIANSUND
Magne Hoseth (38) stoppede karrieren forrige år og var sidste år ansat i Kristiansund som spillerudvikler, hvor han primært arbejdede med klubbens andethold, der spiller i 3. division.

I denne sæson skal han være assistent for cheftræner Christian Michelsen i den norske Eliteserie-klub.

Alvaro Santos, Magne Hoseth & Sibusiso Zuma


"Jeg skal være assistent på A-holdet og topspiller-udvikler. Jeg bliver et bindeled i kommunikationen mellem A-holdet og talentholdet, men skal mest være på træningsbanen med A-holdet," siger Magne til norske medier.

"Sidste år var det vigtigt for mig at arbejde med unge spillere uden det pres, jeg havde levet med som topspiller i 20 år. Det trængte jeg til en pause fra, men i efteråret savnede jeg det mere og mere. Nu glæder jeg mig til igen at være med i en gruppe, der bliver målt på resultater og præstationer hver uge."
 

JOHAN WILAND OPERERET IGEN
Johan Wiland (37) måtte i oktober gennem en operation i sin venstre skulder, og nu er han blevet opereret for anden gang. Hammarby IF siger, at operationen er gået godt, og nu skal den hele i fred og ro, inden han begynder genoptræningen.


JOS HOOIVELD STOPPER KARRIEREN
I en alder af 35 år stopper Jos Hooiveld karrieren. Den hollandske centerforsvarer var på lejeophold i FCK i foråret 2011, hvor han var på kontrakt i Celtic. Siden spillede han for Southampton (med udlån til Norwich og Millwall), AIK, FC Twente og senest Orange County SC i USA, hvor han bl.a. var klubkammerat med danskeren Thomas Juel-Nielsen.

"It hurts to say goodbye to it. But all good things come to an end," skriver han bl.a. på sin Instagram-profil (@joshooiveld), hvor han i sidste uge offentliggjorde sit karrierestop.