Spillerne går på banen

Ugen der gik (10/2020)

TOMME TRIBUNER
Det meste er vel sagt og skrevet, men det må naturligvis også nævnes i "Ugen der gik", at ugens altoverskyggende begivenhed var de nye tiltag mod Corona-smittefaren, som indebar at vi for første gang nogensinde måtte spille en turneringskamp uden tilskuere.

Det var også første gang i Parkens stadionhistorie, men det skete også i den gamle Københavns Idrætspark under 2. verdenskrig, hvor der i oktober-november 1943 blev spillet 15 turneringskampe uden tilskuere. Baggrunden var, at den tyske besættelsesmagt afsatte den danske regering den 23. august 1943 og indførte militær undtagelsestilstand, som bl.a. forbød alle idrætsarrangementer.

I første omgang lå Idrætsparken derfor helt øde hen i september, men i oktober fik man lov at spille bag lukkede døre i København. Den sidste kamp for tomme tribuner blev et opgør mellem vores moderklubber, KB og B1903, den 21. november 1943, hvorefter Idrætsparken igen fik lov til at lukke tilskuere ind, og så kom der de sædvanlige 8-10.000 til alle divisionskampe.

KB-Frem, oktober 1943
Frems Kaj Christiansen i en tilskuerløs kamp mod KB den 10. oktober 1943. Foto: K.I. Årsberetning 1943

 

VÆRSTE FORÅRSSTART SIDEN 2000
Vi svælger gerne i stimer og statistikker, når der er en god historie at fortælle, men vi kommer heller ikke uden om de dårlige stimer. Hvilket minder om, at vi fortsætter serien "For 25 år siden" i denne uge...

Vi skal dog "kun" 20 år tilbage for at finde en Superliga-forårsstart, der er lige så dårlig som i år, dvs 4 point for 4 kampe. Siden har vi aldrig tabt to to af de fire første Superligakampe.

Superliga-forårsstart


Vi indledte det nye årtusind med 0-0 i Aalborg, 1-2 hjemme mod AB, 7-2 ude over Vejle og 1-2 hjemme mod Silkeborg. Herefter slog vi Esbjerg i forårets femte kamp. Også i 1999 indledte vi med 4 point for 4 kampe, og ellers er det ikke sket før.

 

STÅLE I TROELS BECH-PODCAST
Troels Bech er p.t. på jordomrejse med familien, og fra Oman har han taget hul på en podcastserie, "Bech bag bolden", hvor Ståle er gæst i den seneste episode. Han fortæller bl.a. om sin managerrolle, hverdagen på Nummer 10 og giver et overblik over vores stab og deres forskellige roller.

Du kan finde den i dit podcastfeed eller høre den her på Spotify.

Troels Bech og Ståle Solbakken
Troels Bech og Ståle efter en OB-kamp i 2013. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

 

JULIAN TIL SYDKOREA
Vores tidligere norske angriber, Julian Kristoffersen (22), skifter fra Hobro til den sykoreanske 2. divisionsklub Jeonnam Draggons i den sydkoreanske K-league 2. Klubben har hjemmebane i Gwangyang på den sydkoreanske sydkyst.

"Det bliver en spændende oplevelse af komme til Sydkorea. Jeg er også meget tilfreds med det økonomiske. Det var en mulighed, jeg ikke kunne lade gå fra mig," siger Julian til norske VG.

Det er svært ikke at tænke på, at sydkoreanere har verdens laveste gennemsnitshøjde med 160-165 cm, men vi har ikke tjekket om det også gælder K-league 2. Vi ønsker i hvert fald Julian på 195 cm held og lykke i Sydkorea!

 

U19-OB 1-1
Islandske Kristall Ingason sikrede det ene point i lørdags, da han udlignede i det 94. minut, efter OB havde ført på et straffe siden midt i 1. halvleg.


U19-holdet spiller ikke i weekenden, men næste onsdag kl. 19 spiller drengene hjemme mod Lyngby i U19-pokalen.

Kristall Máni Ingason
Kristall Ingason i en reserveligakamp mod Brøndby i efteråret. Foto: FCK.DK


U17-OB 3-2
U17 kom på vinderkurs igen med en 3-2-sejr over OB på mål af Hákon Arnar Haraldsson og Phillip Banda i de første 20 minutter og Jeffrey Adjei-Broni efter ca. en times spil. Dermed bevarer holdet førstepladsen på bedre målscore end Lyngby. Spørgsmålet er, om de kan blive ved, efter at det halve af holdet rykkede op på U19 i vinterpausen, hvilket betyder, at både U19 og U17 spiller med relativt unge hold i øjeblikket.


U17 spiller også pokal næste onsdag, kl. 19 ude mod FC Nordsjælland.


U17-LANDSHOLDET
Philip Banda, Mattias Jakobsen, Valdemar Lund, Daniel Haarbo og William Bøving er udtaget til U17-landsholdet, der senere i marts spiller Elite Round i Moskva mod Serbien, Rusland og Finland.