Telia Parken

Udmelding om pyroteknik til FCK-kampe

Der har til FCK-kampe i blandt andet Malmö og mod Brøndby i Telia Parken været stor brug af pyroteknik i vores fanafsnit. Det er i klar strid med dansk lovgivning, reglerne i UEFAs turneringer og dansk fodbold, samt Telia Parkens stadionreglement.
 
Ekstremt farligt
Problemet med pyroteknik er, at alle undersøgelser viser, at det er ekstremt farligt for både personen, der affyrer det, samt for medfans omkring personen.

Der er på nuværende tidspunkt ingen form for sikker brug af pyroteknik, og derfor er det vores pligt som en ansvarlig fodboldklub at gøre alt hvad vi kan, for at vores fans, spillere, personale og øvrige tilskuere ikke kommer til skade.
 
Der er blandt nogle en opfattelse af, at brug af pyroteknik er ufarligt og en del af underholdningen på stadion. Det er på ingen måde korrekt, da både dem, der antænder pyroteknikken, og personerne omkring dem, kan blive alvorligt forbrændt, ligesom pyroteknikken kan eksplodere med alvorlige personskader til følge.
 
Alvorlige sanktioner
Samtidig er der også alvorlige sanktioner for klubben som følge af brud på lovgivningen om brug af pyroteknik. Det kan potentielt medføre tomme tribuner til vores kampe i den nærmeste fremtid.

Samlet set er det en meget alvorlig situation, der potentielt kan skade F.C. København meget. Det er vigtigt at gøre det klart, at når UEFA tildeler FCK bøder og andre sanktioner for pyroteknik på stadion, så får vi de straffe, fordi det sikkerhedsmæssigt ikke er forsvarligt, og vi bliver som klub holdt ansvarlige for, at sikkerheden er der for alle tilskuere.
 
Konstruktiv dialog
Vi arbejder allerede i dag intenst med at fjerne pyroteknik fra vores kampe via en lang række tiltag i vores sikkerheds-setup, ligesom vi er i konstruktiv dialog med diverse fangrupper og myndighederne om problemet. Vi er bevidste om, at det er en kompleks problemstilling, og at det kommer til at tage tid, før vi er i mål.
 
UEFA-rapport
Du kan læse meget mere om risikoen ved brug af pyroteknik i UEFAs rapport om emnet. Den fastslår blandt andet, at der ikke findes en sikker brug af pyroteknik på stadion i dag.
 
Vi advarer mod stærkt ubehagelige billeder i rapporten på uefa.com