U19-pokalvinderne 2020
Anfører Valdemar Lund modtager pokalen
Spillerne jubler efter sejren
Jubel efter 1-1-målet af Marko Stamenic
William Bøving har scoret til 2-1
Hákon Arnor Haraldsson har slået sejren fast til 3-1
Spillerne jubler efter sejren
Spillerne jubler efter sejren

U19 vandt 3-1 i pokalfinalen

Vores U19 leverede en stærk præstation i aftenens pokalfinale mod FC Nordsjælland. I en chancefattig 1. halvleg var vi bedst spillende, indtil FC Nordsjælland scorede på deres første chance i kampen syv minutter før pausen, hvor Andreas Bredahl smuttede alene igennem.

En ærgerlig scoring på et tidspunkt, hvor de endda var en spiller mindre på banen efter en 10 minutters udvisning for gult kort.

Men vi kom stærkt igen efter pausen, og vores nye newzealandske midtbanespiller, Marko Stamenic, bragte balance i regnskabet efter 54 minutter.

Kampen bølgede nu frem og tilbage uden de helt store chancer, men efter 72 minutter kom vi foran efter fremragende kontraspil. Langt nede på egen banehalvdel sendte Hákon Arnar Haraldsson den indskiftede Ali Almosawe afsted, og William Bøving afsluttede kontraløbet med at udplacere FCN-keeperen med et fladt spark i det lange hjørne.

FC Nordsjælland satsede nu mere og mere offensivt for at fremtvinge en udligning, og helt uden muligheder var de ikke, men det gav plads i den anden ende, og det udnyttede syv minutter før tid, da Hákon Arnar Haraldsson slog sejren fast.

Trods en sen advarsel - dvs 10 minutters udvisning - til Rasmus Højlund, så holdt vi stand og kørte pokalsejren hjem.

"Jeg synes, at drengene gennemførte kampen, sådan som vi havde snakket om på forhånd," sagde U19-cheftræner Hjalte Nørregaard, der jo selv har løftet et par pokaler i sin aktive karriere.

"Drengene var dygtige til at følge den gameplan, der var lagt, og jeg synes også, at de viste god moral, selv om de kom bagud og kæmpede sig flot tilbage og vandt."

"Det var en stærk, kollektiv holdpræstation hele vejen rundt og også af indhopperne, så det var rigtig fedt at se," sluttede Hjalte fra Tingbjerg Idrætspark, hvor finalen blev afviklet.

Matchfacts:
F.C. KØBENHAVN U19-FC NORDSJÆLLAND U19 3-1 (0-1)
38.: 0-1 Andreas Bredahl
54.: 1-1 Marko Stamenic
72.: 2-1 William Bøving
84.: 3-1 Hákon Arnar Haraldsson

FCK: Andreas Dithmer - Elias Jelert, Jacob Haahr, Valdemar Jensen, Victor Kristiansen - Fisnik Isaki (69.: Ali Almosawe), Marko Stamenic, Daniel Haarbo, Hákon Arnar Haraldsson (90.: Mads Tvilstegaard) - William Bøving, Rasmus Højlund

Ikke benyttet: Victor Dedes, Philip Banda, Christopher Dommer

>> Se højdepunkterne fra finalen her