U19-holdet til finalen i Marbella

U19 tabte finalen på straffespark

U19 var foran to gange i finalen mod Molde, men efter 2-2 i ordinær spilletid, vandt nordmændene straffesparks-konkurrencen og blev skandinaviske U19-mestre.

Det kunne dog være gået begge veje i en kamp, som vi har stor ære af.

Holdet kom fra et fantastisk efterår i den hjemlige liga med 11 sejre i 11 kampe, men i forhold til det hold, som indledte efteråret, var der ikke mange tilbage i dagens startopstilling. Senest rejste Daniel Haarbo og Mattias Jakobsen hjem i går for at træne med førsteholdet, der i forvejen råder over Elias Jelert og Roony Bardghji, og i dag måtte Orri Óskarsson også sidde ude med en mindre skade.

Turneringen har imidlertid vist, at vi har en god bredde i såvel U19-truppen som de mange U17-spillere, som igen i dag fik spilletid, f.eks. tre af de fire der startede i bagkæden. Men der er bare forskel i flere faser af spillet, når man som i dag møder et Molde-hold med blandt andet fire spillere fra årgang 2002.

I en relativt jævnbyrdig første halve time var Molde tættest på, uden at chancerne var helt åbne, men efter en stærk FCK-periode med godt presspil på den sidste tredjedel, tog vi teten i det 32. minut.

Et usikkert Molde-forsvar gav Jeppe Corfitzen en skudchance, og på returbolden fra keeperen sendte vores islandske lånespiller, Eggert Aron Gudmundsson, bolden i nettet.

Eggert Aron Gudmundsson
Eggert Aron Gudmundsson scorer til 1-0. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Bare minuttet efter udlignede Moldes Jacob Jacobsen Bolsø dog med et flot langskud, da han fik tid og plads til at fyre af.

Men vi svarede igen kort før pausen, da Thomas Jørgensen afsluttede et fremragende opspil med at sparke bolden ind til 2-1.

Thomas Jørgensen
Thomas Jørgensen scorer til 2-1. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Efter en glimrende 1. halvleg, så indledte vi også 2. halvleg godt og var meget på bolden mod et lidt passivt Molde-mandskab, men det lykkedes dem alligevel at udligne efter en times spil, da vi ikke fik afvist dem i feltet, og Niklas Ødegaard scorede til 2-2.

Det gav dem ny gejst og energi, og siden dominerede de mere og mere. Vi havde en enkelt kontrachance, hvor Noah Donovan Sahsah ikke fik rent træf efter et indlæg fra Emil Rohd – begge indskiftet ti minutter efter pausen – men Molde var meget tæt på sejren, da de ramte indersiden af stolpen ti minutter før tid.

Emil Winther Højlund
Emil Winther Højlund lå helt i front i dag. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Men vi kæmpede fornemt og holdt dem fra flere chancer, bortset fra i de allersidste sekunder af tillægstiden, hvor vi dog nåede at blokere afslutningen.

Dermed skulle det hele afgøres fra 11-meter pletten, og derfor blev Andreas Dithmer kort før tid skiftet ind i målet.

Han snuppede også et af de norske forsøg, men da havde vi allerede selv misbrugt et forsøg, så det stod 4-4, da hvert hold havde sparket fem gange. Siden blev det også 5-5, inden nordmændene trak det længste strå på de syvende spark.

Andreas Dithmer
Andreas Dithmer snuppede et enkelt straffe, men det var ikke nok i dag. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

FCK U19-MOLDE FK U19 2-2 (2-1)
32.: 1-0 Eggert Gudmundsson
33.: 1-1 Jacob Jacobsen Bolsø
42.: 2-1 Thomas Jørgensen
59.: 2-2 Niklas Ødegaard
Dommer: Richard Sundell, Sverige

Molde vinder 6-5 i straffekonkurrencen

Samuel Andersen (90.: Andreas Dithmer) - Emil Møller, Cornelius Olsson, Aksel Halsgaard, Tristan Fynbo - Thomas Jørgensen (68.: Thomas Jørgensen), William Clem (90.: Fisnik Isaki), Eggert Gudmundsson (56.: Noah Donovan Sahsah) - Jeppe Corfitzen (56.: Emil Rohd), Emil Winther Højlund, Jeffrey Adjei-Broni