U-18 vinder Påsketurnering

U17/U19: Sejr og sejr

Onsdag aften var både U17- og U19-holdet i aktion. U17-spillerne var taget til Farum, hvor den sjette sejr i træk kom i land med 3-1 over FC Nordsjælland. U19 havde taget bussen til Esbjerg, og de kunne også drage smilende hjem med en 4-1 sejr i bagagen.

Af Jan Eliassen

For tre uge siden kom FCK U17 bagud 1-0 mod AGF/Viby efter blot 22 sekunder. Det samme gentog sig næsten i dag mod FC Nordsjælland, der dog først kom foran efter 60 sekunders spil, efter en skidt start hvor ordet ”snorken” kunne komme i brug. Men atter engang viste U17-juniorerne stor moral, de har jo prøvet det før – og ved at det kan lade sig gøre at komme tilbage i kampen.

Efter 7 minutter blev det så 1-1 da Hayder Said scorede på langskud, og herefter var der meget spil frem og tilbage mellem felterne. Efter 20 minutter fik FCK U17 så hjørne, og det smækkede Thobias Skovgaard direkte i mål til københavnsk 2-1 føring. Herefter overtog FC Nordsjælland spillet, men der blev rokeret lidt rundt U17, og resten af halvlegen var FCK U17 ofte farlige på kontrachancer.

Stillingen ved pausen var 2-1 til FCK, og i pausen blev alt defensivt sat på plads – og i anden halvleg viste holdet den organisation som hele F.C. København er kendt for.

Det medførte, at FC Nordsjælland nærmest ikke kom frem til nogen chancer i 2. halvleg, og FCK U17 viste, at de har lært at spille kontrolleret og vente på åbningen – og da Andreas Cornelius så fra 16-meteren bragede den ind under overligger, da så kampen ud til at være afgjort.

Træner Jonnie Larsen var derfor yderst tilfreds:

- Vi udvikler os godt i løbet af kampen. FC Nordsjælland spiller godt og kombinerer meget, men vi klarer det hele rigtig flot. Organisationen er på plads, og det giver os plads til at tænke kreativt – og vi får vist, at der også er plads til de individuelle præstationer.

En stor del af ”skylden” for den gode forårssæson må tilskrives Copenhagen School of Excellence:

- Det nye setup har skærpet spillerne, og er en stor grund til at vi vinder så mange kampe. Vi har spillet mange kampe i den seneste tid, men held og marginaler har været på vores side, og så står vi bare meget mentalt stærkt, og rider jo nærmest på bølgen. Kampen i dag var måske ikke vores allerbedste kamp, men det er også en styrke at kunne vinde på en mindre god dag – og det er jo helt sindssygt at vi nu har vundet seks kampe i træk.

U19 ville ikke stå tilbage for U17

I aftenens kamp mod Esbjerg spillede U19 en rigtig flot kamp. De fik en god start, fik etableret et hurtigt pres og kom frem til et par hurtige chancer. Det var dog ikke før det 9. minut at 1-0 målet kom. Kristian Ellegaard slog et indlæg på et hjørne, og her kom Marc Dal Hende så flyvende og gjorde det til 1-0.

Så var kampen ligesom kommet i gang, og da der var spillet 13 minutter var stillingen 2-0. Marc Dal Hende fik bolden i venstre side, fandt Jonas Henriksen inde i feltet, og han kunne så udplacerer Esbjergs keeper. I den resterende del af halvlegen kom Esbjerg farende, og resten af halvlegen var ikke nogen køn oplevelse. Esbjerg pressede, FCK U19 gik dybt – men kunne alligevel gå til pause foran med to mål.

I anden halvleg var FCK U19 til gengæld i kontrol. De holdt på bolden, kørte omstillinger mod Esbjerg, og med 25 minutter igen fik FCK U19 hjørne. Sean Christoffersen slog et næsten identisk indlæg som ved 1-0 målet, og atter kom Marc Dal Hende flyvende, og så stod den 3-0.

Nu skulle man tro det var slut, men så lavede FCK U19 et klodset straffe. Det brændte Esbjerg heldigvis – Mikkaél Hasling redede på fremragende vis – men kort efter fik FCK’s forsvar sig så en lille lur på et hjørnespark, og så stod den 1-3 med ca. 20 minutter tilbage.

Men i det 75. minut ser Marc Dal Hende at Esbjerg keeper var lidt langt ude, og det fik ham til at hugge den ind fra ca. 35 meters afstand … og så var kampen lukket!

Træner Brian Riemer sagde efter kampen til FCK.DK:

- Alt i alt ikke var det ikke den kønneste kamp, men vi viser ekstrem styrke i afslutningsspillet, og vi spiller en rigtig klog kamp. Vi drager nytte af den tidlige føring, og lader så Esbjerg kommer – og det udnytter vil til hurtig omstilling. Samtidig skal spillerne have ekstrem ros for at være så kyniske.

Og som sidste kommentar måtte Brian Riemer tilføje:

- Efter at U17 vandt med 3-1, så ville vi jo ikke stå tilbage for dem – derfor vandt vi 4-1.

U17 spiller næste kamp på lørdag mod OB. Kampen spilles klokken 13:00 på Frederiksberg.

U19 spiller også den næste kamp hjemme, det er dog først den 6. juni klokken 15:00 mod AB.