U-18 vinder Påsketurnering

U17/U19: To meget sikre sejre over AaB

Lørdag eftermiddag mødte både U17 og U19 holdet AaB, og i begge kampe var det de unge fra F.C. København der vandt kampen. U17-holdet startede med at vise vejen med en sikker 3-0 sejr, og U19-holdet fulgte så trop – men valgte dog at fordoble sejrens størrelse, hvilket betød en 6-0-sejr til FCK U19.

Af Jan Eliassen

I dagens første kamp hentede U17-holdet den femte sejr på stribe, og fik med de tre point overhalet både Esbjerg, Brøndby og AaB i tabellen, hvor de i skrivende stund ligger nummer fem.

U17-holdet kom godt fra start, var klar fra første fløjt, og forsøgte – med held – at presse AaB lige fra kampens begyndelse. Det resulterede i mange afslutninger og mange chancer og i det 30. minut fik Morten Thomsen så scoret til 1-0. Selvom der blev brændt en del chancer, så var der ingen der hang med hovedet, og der blev spillet med stor tålmodighed hele vejen gennem 1. halvleg. Defensivt var det meget solidt, og AaB kom reelt ikke frem til en eneste chance.

2. halvleg startede lidt langsomt, og AaB fik kæmpet sig frem til et par dødbolde – som dog ikke førte til noget som helst. Stille og roligt fik FCK U17 presset spillet ned mod AaB’s mål, der kan mange afslutninger, og AaB blev godt pumpet for energi – og derfor var det hverken overraskende eller ufortjent at Christoffer Remmer efter 60 minutter kunne gøre det til 2-0 og at Morten Thomsen ti minutter senere scorede sit andet og kampens sidste mål: 3-0.

Træner Jonnie Larsen var meget tilfreds med spillet i dag:

- Vi spiller noget fornemt kombinationsspil, vi holder vores positioner, og så tænker vi kreativt og anderledes – og det er jo det der skal være plads til på eliteniveau. Vi efterligner i dag 1. holdet, vi får en god variation i det direkte spil, vi spiller tålmodigt når der er brug for det, trækker håndbremsen i ny og næ. Holder fungerede perfekt, vi begynder at kende hinanden bedre og bedre, og alt i alt, så fører det til at vi får en overbevisende sejr. Alle mand var med i sejren i dag, og det var nok vores stærkeste kamp rent holdmæssigt!

Efter sejren var trænere og ledere super glade, for spillet, sejrene og selvtilliden er noget der kan bruges fremover, og alle ser nu frem til de kommende kampe.

U19 sørgede for dagens andet nederlag til AaB

I den sene kamp skulle U19-mandskabet så forsøge at gøre U17 kunsten efter, og det lykke-des til fulde. U19 vandt en fortjent sejr efter en kamp, hvor de sad på AaB fra kampens første sekund. FCK U19 kom godt ud af startblokken, de lagde et tungt pres, og allerede efter fem minutter havde de haft flere chancer. I den 10. minut blev det 1-0 ved Andreas Moos efter fint forarbejde af Sean Christoffersen, og fra det punkt var der ingen nevøsitet at spore hos træner Brian Riemer:

- Vi havde et fint spilovertag, og al spillet foregik vel på AaB’s banehalvdel, og jeg var faktisk kun i tvivl om hvor stort vil ville vinde

Og spillerne gjorde alt hvad de kunne – og gjorde det rigtig godt, og det betød 2-0 i det 17. minut og mål nummer to for Andreas Moos. 3-0 målet kom igen efter en fin assist fra Sean Christoffersen, og Jonas Henriksen var manden der flot satte den ind, og så skulle tilskuerne også lige have et fjerde mål at gå til pause på. Marc Dal Hende stod for forarbejdet, men det blev Andreas Moos der scorede hans tredje mål – og altså gav FCK U19 en 4-0 føring efter 45 minutter.

I anden halvleg var planen at holde trykket og konceptet, og så måtte AaB ikke få lov til at score. Det lykkedes – også selvom at FCK U19 valgte at spare nogle af de spillere der så lidt trætte ud – og som har eller haft et hårdt kampprogram foran sig.

Og AaB fik ikke scoret, det gjorde til gengæld Jonas Henriksen, der med målet til 5-0 endegyldigt lukkede luften ud af AaB. Kampens sidste må blev scoret på et flot frisparksmål af Mikkel Knudstrup – og han sørgede dermed for at, det blev en festdag på Frederiksberg.

Træner Brian Riemer havde denne afslutteende kommentar:

- Helt som i kampen mod FC Nordsjælland, så viser vi et meget højt niveau. På en god dag kan vi slå alle og udradere nogle af holdene. Spillerne leverer en solid holdindsats, og alle mand gør hinanden gode i dag. Vi har her i foråret mødt modstandere der i efteråret gav os problemer, men vi har vundet fire ud af de seneste 6 kampe, har en målscore i de seks kampe på 16-3 og har holdt nullet i fire af dem. De gode resultater er et produkt af et højt træningsniveau, og jeg kan kun krydse fingre for, at det her kun er en opvarmning til en rigtig god næste sæson, en sæson hvor vi forhåbentlig skal spille med i den sjove ende af tabellen.

I næste uge spiller begge hold kamp onsdag aften. U17-holdet skal en tur til Farum, hvor de klokken 18:30 møder FC Nordsjælland. U19-holdet skal på en noget længere tur, da de skal til vestkysten for klokken 19:00 at møde Esbjerg.