U17 danske mestre 21/22
Anfører Oscar Højlund modtager DM-pokalen

U17 sluttede overlegent af med 7-0 over AaB

U17's nybagte danske mestre sluttede overlegent af med en 7-0-sejr over AaB efter 4-0 ved pausen.

Guldet blev sikret allerede onsdag aften med 3-0-sejren i Farum, men selv om der "kun" var æren på spil, gik holdet ud for at slutte af med manér. Og som det kan ses af matchfacts, var kampen i praksis afgjort efter en halv times tid.

I 2. halvleg var der også chancer til endnu større sejr, men der var bestemt ingen grund til at ærgre sig over noget denne solskinsdag på Nummer 10. Det var endnu en gedigen præstation, og dem har der været rigtig mange af i denne sæson, såvel nationalt som internationalt.

Som vi skrev forleden, er det U17's andet mesterskab i træk, og for første gang har en klub nu vundet både Superligaen, U19-ligaen og U17-ligaen.

U17's endte med et forspring i tabellen på otte point foran OB og FC Midtjylland, der sluttede á point, men med sølv til fynboerne og bronze til midtjyderne.

78.: 7-0 Thomas Jørgensen

Anton Mayland - Carl Bilde (82.: Aksel Halsgaard), Cornelius Olsson, Ethan Amundsen-Day, Tristan Fynbo (59.: Hjalte Bidstrup) - Thomas Jørgensen, Andreas Clasen (59.: Nikolaj Zachariassen), Oliver Højer (59.: Oscar Højlund)- Emile Chambo, Amin Chiakha, Victor Froholdt (59.: Emil Thor)

Oliver Højer, Victor Froholdt, Amin Chiakha og Thomas Jørgensen
Dagens fire målscorere: Oliver Højer, Victor Froholdt, Amin Chiakha og Thomas Jørgensen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U17-sæsonfacts

Dato h/u Modst. Res. Målscorere
21.08.21 u Lyngby 1-2 Victor Froholdt
28.08.21 h SønderjyskE 5-0 Mikkel Søfeldt 2, Thomas Jørgensen, Oliver Højer, Noah Sahsah
15.06.22 u FC Nordsjælland 3-0 Oliver Højer 2, Victor Froholdt
18.06.22 h AaB 7-0 Victor Froholdt 2, Amin Chiakha 2, Thomas Jørgensen 2, Oliver Højer

Ved uafgjort får hvert hold et point, og herefter er der straffesparks-konkurrence, hvor vinderen får et ekstra point. Resultaterne af straffesparks-konkurrencerne er vist i parentes.