Andreas Cornelius

Topkamp på heden

FC Midtjylland indledte sæsonen med tre sejre og tre nederlag, men tabte så ikke indtil forårspremierens 0-1 i Brøndby. I mellemtiden vandt de otte og spillede tre uafgjort, så de overvintrede på førstepladsen.

Blandt andet slog de os 2-0 i Parken i den 30. september, men en måned senere fik vi revanche med en 1-0-sejr i pokalen.

Nu er både vi og midtjyderne ude af pokalen, og det samme gælder Brøndby, som inden denne runde har et point mere end os og FCM.

Conference League-gruppespillet glippede for midtjyderne i playoff, da de spillede to gange uafgjort mod Legia Warszawa og tabte efter straffespark.

Ola Brynhildsen kan måske glæde sig over, at hans tidligere klub, Molde, for nylig sendte polakkerne ud af Conference League, men hverken norsk klubsucces eller FCM's glippede gruppespil er jo godt for de danske holds fremtidige koefficient-placering...

Indbyrdes statistik
Vores tre seneste kampe i Herning er endt med en sejr til hver og en uafgjort, og det har rettet lidt op på de senere års stime med 10 nederlag i træk på heden.

Det er i øvrigt første gang, Jacob Neestrup står på sidelinjen i Herning som FCK-cheftræner. Vores seneste besøg i september 2022 blev Jess Thorups sidste som cheftræner, og midtjyderne kom som bekendt ikke i Mesterskabsspillet i foråret 2023.

FCM-trupstatus
Kristoffer Olssons alvorlige sygdom og indlæggelse kaster naturligvis sorte og triste skygger over fredagskampen.

Desuden må midtjyderne undvære Sverrir Inga Ingason og Paulinho, som blev udvist i søndags, hvor midtjyderne alligevel slog AGF 3-2 i Aarhus.

De røde kort betyder, at FC Midtjylland har flest strafpoint i sæsonen (301), mens vi har halvt så mange (152). Kun FC Nordsjælland har færre (131).

Karantænerne betyder ændringer i bagkæden, hvor Adam Gabriel dog meldes klar igen. Han fik en knæskade i slutningen af efteråret, men fik 75 minutter mod Brøndby i forårspremieren samt et gult kort, der sendte ham i karantæne mod AGF.

U19-topkamp lørdag
Vi minder om, at der også er topkamp for de unge løver og ulve, når vores U19-hold på lørdag får besøg af FC Midtjyllands kl. 13.00 på KB's bane 9. Midtjyderne fører p.t. U19-ligaen, og vi er fire point efter, men har spillet fem kampe færre.