Titlen forpligter

Der er gået lidt over et halvt år, siden Bo Svensson på Nya Ullevi løftede pokalen som tegn på, at F.C. København havde vundet det første skandinaviske mesterskab for klubhold. Det er en titel, der forpligter, og det er med stor appetit på en ny triumf, at vi tager fat på forsvaret af kongepokalen.

Deltagelsen, og den ultimative succes, i Royal League 2004/2005 blev et solidt afsæt for det sportsligt bedste kalenderår nogensinde for F.C. København. Ganske vist lykkedes det os ikke at genvinde det danske mesterskab, men vi har aldrig tidligere vundet så mange kampe som i 2005.

Dermed viste Royal League allerede i sin jomfrusæson, at turneringen har stor værdi for de skandinaviske topklubber, der tager den alvorligt. Og med de ændringer i turneringsformen, der er indført i år, er jeg sikker på, at interessen for Royal League vil fortsætte med at stige.

Giganternes kamp
Den første hjemmekamp i årets Royal League kan i en ren national betragtning sagtens bære titlen "giganternes kamp". For første gang i 8 måneder gæster vores ærkerivaler fra Vestegnen, Brøndby IF, Danmarks nationalstadion.

Med udgangspunkt i årets resultater i SAS Ligaen kan der ikke herske den mindste tvivl om, at det er landets to ubetinget bedste mandskaber, der lukker fodboldåret i PARKEN. Det er samtidig to hold i absolut topform, så der er al mulig grund til at forvente en stor fodboldoplevelse.

Tak for alt
En af spillets store danske profiler, Peter Møller, spiller sin sidste hjemmekamp torsdag aften, og det må siges at være passende, at modstanderen er Brøndby IF. Dels fordi "32" fortjener en højt profileret afskedskamp med mange tilskuere på lægterne, og dels fordi han også som BIF-spiller høstede stor personlig succes.

Herfra skal lyde en varm tak for både indstilling og indsats i den hvide FCK-trøje samt et held og lykke med karrieren som ankermand på DR Sporten.

Når lysenes slukkes i PARKEN sent torsdag aften, vil det også være sidste gang, at Hans Backe har stået i spidsen for F.C. København på hjemmebane. Det er blevet sagt om Hans Backe, at hans sportslige resultater taler for sig selv, og det er naturligvis en indiskutabel sandhed, når det gælder træneren Hans Backe.
Når det gælder lederen og mennesket Hans Backe, så kan hans indsats imidlertid ikke kun måles på sportslige resultater, men må i lige så høj grad vurderes på måden, som Hans skabte resultaterne på. I den forbindelse er jeg sikker på, at jeg taler for alle i F.C. Københavns organisation - på og udenfor banen - når jeg siger: Kære Hans, det har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med dig!

Jeg håber, at alle F.C. Københavns fans på torsdag vil vise såvel Peter Møller som Hans Backe, at d'herrer for altid vil have en fremtrædende plads i klubhistorien.

Velkommen til spillere, ledere og tilskuere fra Brøndby IF.

Med venlig hilsen

Flemming Østergaard