Kampreferat: FCK vs. Brø

På en udligning balancerende på falderebet lykkedes det Backe & Co. at dele point med Brøndby efter en ikke særlig prangende københavnsk indsats. Elmander åbnede ballet efter tolv minutters spil, mens Bergdølmo kvitterede på et straffespark inde i overtiden. 17.644 tilskuere var vidner til den kolde forestilling uden mange varme indslag.

Hans Backe kunne i sin afskedskamp i PARKEN mønstre samme elleve mand, der imponerede så stort i de to seneste kampe i SAS Ligaen mod henholdsvis AaB og Viborg FF.

Hos gæsterne var der gensyn med Morten Skoubo efter dennes lidet misundelsesværdige sammenstød med en spansk keeper, mens Marcus Lantz ligeledes var at finde blandt Laudrups udvalgte efter endt karantæne. Derudover var der blevet plads i buret til den tidligere løvevogter - Karim Zaza.

Med tempo og intensitet men knap så poleret spil som ingredienser, blev der taget hul på aftenens royale storkamp i PARKEN. Med tryk på kedlerne afsløredes det således hurtigt at alt - tempo-mæssigt - var ved det gamle de to rivaler i mellem. Første mulighed tilfaldt gæsternes Skoubo efter fem minutters spil på en lidt tilfældig chance, men den tidligere FCM-angribers afslutning pillede Jesper Christiansen fornemt brodden af med en sikker parade.

Hjemmeholdet var mest på bolden, men havde svært ved at omveksle dette til egentlige muligheder, hvorfor et hjørnespark efter et dusin minutter til gæsterne totalt stjal opmærksomheden. På dette blev bolden ikke clearet tilstrækkeligt, og så stod Elmander klar med fra femten meter og bragte med et fladt hårdt skud mellem venner og fjender udeholdet foran.

Som et kvik reaktion svarede værterne prompte igen, men det ellers udmærkede angreb løb ud i sandet, da Allbäcks sidste træk mod mål blev en kende for langt.

Chancen var startskuddet til en kortvarig dominans til værterne, der med et par energiske angreb søgte en hurtig udligning. Desværre afsluttede Elrio og Silber i denne fase lige på Zaza i Brøndby-målet på de to chancer de forsvarende skandinaviske mestre fik tilspillet sig.

Herefter strøg gassen noget af ballonen og resten af halvlegen kunne vel egentlig bedst betegnes som noget af en rodekasse uden nogen gode tilbud i.

Brøndby var gode til at stække værternes forsøg på angreb og som bølgebrydere stod Lantz og Retov stærkt i billedet.

Stadig med tempo, men uden præcision, løb værterne således panden mod muren og et fornuftigt spillende Brøndby-mandskab tiltvang sig et lille overtag, understreget af en afslutning af Elmander efter en halv time på oplæg af Skoubo.

Halvlegen ud spillede de to mandskaber stadig med optimistisk fart, men det måtte sandes, at der alt for ofte var for langt mellem idé og intentioner til reel handling.

Derfor skulle der et par dødbolde til for at fordele en chance til hvert hold mod slutningen af halvlegen, men hverken en god mulighed til Silber og en ok en af slagsen til Elmander ændrede status på måltavlen - 1-0 til gæsterne ved pausen.

Mens første halvleg ikke var det spillemæssige sus, blev anden omgang ikke meget bedre.

Bedst - eller mindst ringe ud af starthullerne - kom Brøndby, der med en skud over mål af Lantz tegnede sig for den første afslutning.

Med en god portion boldbesiddelse og et bastant pres på værternes kæder, lykkedes det gæsterne at dominere kampen uden at det dog resulterede i umiddelbare afslutninger.

Man savnede således den røde tråd fra Backes troppers side, men en enkelt genialitet af Elrio bragte dog optimismen tilbage for en stund. Med en hvas aflevering flænsede den lille sydafrikaner Brøndbys forsvar op, og som modtager stod Allbäck i særdeles fordelagtig position foran mål. Desværre tøvede den svenske landholdsspiller noget, og så kunne Zaza og et par Brøndby-forsvarere ile til og afværge det store tilbud efter en times spil.

Få øjeblikke efter skiftede Backe angrebskonstellation, idet Ijeh og "32" begge kom ind i forsøget på at fremskaffe udligningen.

Nogen effekt af dette blev de 17.644 tilskuere dog ikke vidner til og hjemmeholdet havde betragtelige problemer med at producere noget fremadrettet.

Et par gule kort til de to svenske hardhittere på midtbanen Lantz og Linderoth efter et par emsige tacklinger fik således ubesværet lov at stjæle opmærksomheden i mangel på gennemspillede angreb og chancer.

Med ti minutter tilbage indskiftedes Carsten Fredgaard, der som "32" spillede sin sidste kamp i den hvide dragt i PARKEN, men den hurtige kantspiller kunne ikke ændre meget på spillets gang, der bar præg af en vis art mæthed efter et langt efterår med et komprimeret kampprogram.

Med kampens udvikling in mente var det vel egentlig også mod forventning, at det alligevel lykkedes Backe og Co. at forlade banen uden nederlag. I et sidste desperat forsøg på at fremtvinge udligningen kastedes alle mand frem og såmænd om ikke en sjælden gæst i modstandernes straffefelt fik afgørende indflydelse. Således befandt Bergdølmo sig i minefeltet, da et par Brøndby-forsvarere ifølge dommer Øvrebø begik straffespark på den langlemmede venstreback. En tommelfingerregel om at den person straffesparket bliver begået mod aldrig tager det selv, så Bergdølmo efterfølgende stort på og via Zazas venstrelab, kunne den norske landsholdsspiller bringe balance i regnskabet til stor jubel på lægterne.

Med statsgaranti lunede den sene udligningen også ekstra meget på den københavnske trænerbænk med Backe i spidsen, og den svenske cheftræner kunne kort efter konstatere at det lykkedes at forblive ubesejret i den sidste optræden i PARKEN.

"Tak for titlerne - Backe" synede Nedre C's tifo inden kampen og tak for endnu et point konstateredes det efter.