Michael Santos

Status på Malmö FF siden sidst vi mødtes

Allsvenskan har ligget stille i halvanden måned, men det har man ikke umiddelbart kunne se på Malmös resultater i Europa.

Siden vi mødtes i Malmö den 3. oktober afsluttede svenskerne ligaen med en utroligt spændende guldkamp, hvor både Malmö, AIK, Hammarby og Djurgården var med i guldkampen næsten lige til det sidste.

AIK faldt fra inden sidste runde, efter Malmö slog dem i næstsidste runde, men på sidste spilledag kunne de andre tre stadig nå guldet. Djurgården skulle “bare” bruge et point i Norrköping for at sikre titlen, men kom tidligt bagud 0-2, inden de klarede 2-2, så Malmö måtte nøjes med sølv.

Sidste spilledag blev afviklet den 2. november, så i halvanden måned har Malmö kun spillet en pokalkamp, to Europa League-kampe samt et par træningskampe:
7.11 u FC Lugano 0-0
10.11 u Värnamo 2-0 (pokal)
20.11 h OB 1-2 (træning)
28.11 h Dynamo Kyiv 4-3
5.12 u Lincoln Red Imps FC 5-0 (træning)

Den vanvittige Dynamo-kamp tydede ikke på, at kamppausen havde svækket svenskerne! Der var ganske vist god plads i forsvaret ved flere lejligheder, men det samme gjaldt ukrainerne... Malmö kom tidligt foran ved Rasmus Bengtsson, men inden pausen førte ukrainerne 2-1. I det første kvarter af 2. halvleg vendte Malmö på mål af Rosenberg og Rakip, men trods en udvisning af Sydorchuk svarede Dynamo igen med en udligning af Verbic et kvarter før tid.

Seks minutter inde i tillægstiden firsttimede Rosenberg et indlæg fra kanten i nettet til svensk sejr i hans sidste optræden hjemme på Stadion i Malmö - en eventyrlig afslutning på en lang og flot karriere i Malmö og svensk fodbold, som dog først afsluttes definitivt med opgøret torsdag aften.

Malmö har døjet en del med skader, siden vores møde i oktober, hvor Anders Christiansen bl.a. måtte udgå, men han fik ca. en times comeback i træningskampen på Gibraltar med Lincoln Red Imps. Også Frans Brorsson var med igen efter en skade, mens Oscar Lewicki ikke har spillet, siden han udgik i Lugano. Desuden har Jo Inge Berget kæmpet med en skade på de seneste, men ifølge svenske medier har Lewicki i hvert fald meldt sig klar til kamp torsdag aften.