Ståle Solbakken

Ståle: Vi prioriterer ikke den ene turnering frem for den anden

Jens Stage fik fornøjelsen af at gå på podiet med Ståle til aftenens pressemøde på Celtic Park, og da pressen tøvede med det første spørgsmål, lagde Ståle ud:

"Vil du tage straffespark igen?"

Det ville Jens dog ikke afsløre offentligt, men han glædede sig til morgendagens opgør, og selv om der nok skal komme et ordentligt lydtryk fra de skotske fans, så bekymrede det ham ikke:

"Stemningen var også fantastisk i København, og jeg tror det bliver det samme i morgen."

Ståle medgav, at odds havde flyttet sig til fordel for skotterne efter 1-1 og et udebanemål i København, men mindede om, at vi havde den samme følelse efter vi havde spillet 1-1 ude mod Røde Stjerne.

"Det kan blive et dilemma for Celtic, hvis det stadig er lige, efterhånden som kampen skrider frem. Selv om de scorer først, så er vi stadig med, hvis vi scorer det næste mål og så videre. Der kan blive masser af psykologi i kampen."

"Vi prioriterer ikke den ene turnering frem for den anden, vi går bare ind for at vinde alle kampe. Det er en af årsagerne til den succes, vi har haft i Europa," fortsatte Ståle.

"Vi har skabt en kultur, hvor vi ikke stiller os tilfreds med at gøre en hæderlig indsats. Nice try, well done, men I tabte kampen. Vi går kun ud til de kampe for at vinde."

"Efterhånden har vi opbygget megen viden og skabt en kultur i klubben, så vi ved, hvad vi skal være opmærksomme på i de her kampe. Vi har kunnet tage læring fra den ene generation af spillere til den næste, og når først man er kommet i gang, og en succes gentager sig, er det altid nemmere at gøre det igen."

Nå ja, og så havde han også et kort og kækt kioskbaskersvar - med et stort smil på læben - da han blev spurgt om hemmeligheden bag vores europæiske succes: "Spillerne skifter jævnligt, men træneren er den samme."

Du kan se med på 6'eren og DPlay torsdag aften, hvis du ikke er med i Glasgow.