Ståle: Tilfreds med dagens præstation

 

Foran 23.659 tilskuere skulle F.C. København her til aften forsøge at overtage SAS Ligaens 1. plads fra gæsterne fra OB – men i og med at kampen endte uden scoringer, så er status i toppen af SAS Ligaen stadig at OB fører, og at F.C. København ligger nummer to.
 

Af Jan Eliassen

De mange tilskuere dannede en perfekt ramme om et topopgør, og begge mandskaber gik da også til opgaven med vilje og energi – men alligevel, så vil opgøret nok få påsat prædikatet ”en taktisk affære”, af langt de fleste der overværede den til tider meget underholdende kamp.
 

Første halvleg var præget af intense nærkampe og ikke specielt mange rigtige målchancer, og det må nok erkendes at det for det meste var gæsterne fra OB der svingede taktstokken, men som sagt uden at det blev rigtig farligt. OB’s farligste mand Djiby Fall blev holdt i en kort snor af Laursen, Zanka og det øvrige forsvar, og kun ved en enkelt lejlighed kom Fall til afslutning, men her var Jesper Christiansen sikkerheden selv. Hvad angik F.C. Københavns offensiv, så var der heller ikke mange chancer at berette om, og det var kun et langskud fra TK der fik Nedre C til at komme med det store ”lige ved og næsten brøl” – men havde de haft samme gode synsvinkel som FCK.DK’s udsendte, så var brølet nok blevet lidt mindre, da bolden gik et stykke forbi Onyszkos mål.

 

Anden halvleg var noget mere tempofyldt – og her blev opgøret i sandhed det topopgør som en kamp mellem nummer 1 og 2 bør være. F.C. København begyndte at vise alle de offensive talenter som den nuværende trup besidder – og efterhånden begyndte det også mere og mere at lugte af en hjemmebanescoring – selv om det godt et kvarter før tid var meget tæt på duften blev fynsk, da Utaka hamrede bolden på den ene opstander.

 

Men selvom det lugtede af scoring til hjemmeholdet – og i ny og næ også til gæsterne fra Odense Boldklub, så endte det hele alligevel helt som det begyndte, og dermed må F.C. København vente lidt med at overtage SAS Ligaens førsteplads.

 

Cheftræner Ståle Solbakken havde denne kommentar til dagens topopgør:

 

- Jeg er tilfreds med dagens præstation. OB har deres chancer, specielt er de giftige på kontraer. Hvad angår os selv, så er der en periode i 2. halvleg hvor vi har godt fat i dem, men vi mangler lige det sidste. Nogle af vores spillere er mærkede af torsdagens kamp, men ikke mere end at de alle står distancen i dagens kamp.

 

En af de spillere der gjorde det rigtig godt i dag var Jesper Christiansen i Løvernes bur, og hans præstation mellem stængerne var førte også til at han blev kåret som en velfortjent Man-Of-The-Match. Jesper Christiansen var da også selv tilfreds med både hans egen præstation og bedømte kampen med disse ord:

 

- Det er fair nok at den ender uafgjort. Vi har chancerne i 2. halvleg, hvor jeg synes det lugter lidt af mål. Men de har jo også deres chancer, og jeg tror dem der kiggede på, fik en god og seværdig kamp at se. Vores 4-backkæde spiller med stor selvtillid, og Zanka og Laursen gør det rigtig godt. Vi er opmærksomme på Djiby Fall, og gør hvad vi skal for at afholde ham fra at komme til chancer. Selv kommer jeg godt ud af dagens kamp, jeg holder nullet, og vi har jo kun lukket 5 mål ind i 11 kampe, og det er vist godt nok …

 

Og det havde Jesper Christiansen egentlig helt ret i, så det eneste ærgerlige var egentlig bare, at Arek Onyszko også holdt buret rent.