Ståle: - Spillerne fortjener mere kredit

Ståle: - Spillerne fortjener mere kredit

Det var en delvis tilfreds Ståle Solbakken, der mødte pressen på SAS Arena efter det uafgjorte 2-2-resultat mod FC Midtjylland søndag aften. Foran et rekordstort publikum i Herning leverede de to mandskaber en underholdende topkamp. F.C. Københavns cheftræner havde da også masser af positive ting han kunne tage med i de kommende svære kampe i henholdsvis Europa og SAS Ligaen 

- Vi var klart det bedste hold i første halvleg, og det kunne have været game over, hvis Mackan havde scoret til 2-0, men vi sætter os på matchen fra start. Vi går dog lidt ned efter de første 30 minutter, hvor Midtjylland kommer tilbage i kampen, og især deres andet mål er flot. Men vi viser stor moral efter de er kommet foran, og det er stærkt at få udlignet den 2-1-føring, startede Ståle Solbakken sin vurdering af kampen til den fremmødte presse, og ville samtidig også gerne reflektere over de mange kampe, og det forventningspres der har været og stadig er på de danske mestre.

- Jeg er stolt af drengene, og synes de får al for lidt kredit for deres indsatser. Det nuværende hold bliver ”straffet” for, at vi sidste år var i Champions League, og i år ”kun” i UEFA Cuppen og havde det været den omvendte vej rundt, havde forventningerne været anderledes. Begge præstationer er jo historiske og aldrig sket før i klubbens historie. Samtidig er vi det eneste hold der både er med i Europa Cuppen og pokalen, så det er ikke fair at kritikken er så hård nogle gange. Det er jo slet ikke vores målsætning at score få mål i vores kampe, men sådan er det nu engang lige i øjeblikket. Vi ligger stadig nummer ét i ligaen, og har to hjemmekampe tilbage. Kan vi vinde dem, så ser det fornuftigt ud, sagde Ståle og gav et godt eksempel på den til tider lidt for hårde kritik, spillerne bliver udsat for:

- Hvis man kigger på start-elleveren i dag, så er det altså reelt kun Brede Hangeland, Marcus Allbäck og Jesper Grønkjær, der kan kategoriseres som erfarne, internationale spillere. De øvrige har potentialet, men skal stadig udvikle sig, og har jo mere eller mindre ikke spillet vigtige landskampe, konstaterede cheftræneren inden han kom med sine sidste kommentarer om kampen, og vurderede de næsten 14 dages kamppause, der ligger foran holdet.

- Jesper (Christiansen, -red.) var lidt ked af det første mål, der så lidt mærkeligt ud, mens det andet mål var flot af FC Midtjylland – der er ikke mange der kommer højere end Brede i en luftduel. Desværre er Christiansen, Grønkjær, Würtz ramt igen med nogle småskader, men nu har vi heldigvis næsten 14 dage før vi skal i kamp igen, sluttede Solbakken før turen gik hjem mod den danske hovedstad.