Kampreferat: FCM vs. FCK

Mestrene stærkt fra start
F.C.København satte sig tungt og effektivt på kampen fra første fløjt og sikrede med et højt og aggressivt presspil, at hjemmeholdet aldrig kom i gang med deres spil. Jesper Grønkjær – som denne gang startede i angrebet sammen med Allbäck – var her og der og alle vegne og iscenesatte efter små 10 minutter et fremragende føringsmål, da han kørte rundt med et par midtjyder nede i venstre hjørne og fikst sendte Oscar Wendt til baglinien med en hælaflevering. Den unge svensker slog den præcist til nærmeste stolpe, hvor Hjalte Nørregaard dirigerede den videre til en helt fri Marcus Allbäck, der enkelt headede den over målstregen.

Fem minutter senere burde den svenske måltyv have fordoblet scoringen, da Silberbauer fandt ham på kanten af det lille felt, men han headede det store tilbud lige ved siden af.

Få minutter efter var den gal igen i hjemmeholdets bagkæde, da Grønkjær let kom til baglinien, men hans indlæg nåede ikke over til Silberbauer i modsatte side. Minuttet efter tog 10’er selv chancen, da han trak sig fri i feltet, men Raska fik afværget til hjørne.

Mens Grønkjær var festlig, flyvende og forrygende, så man ikke meget til midtjyderne oppe i den anden ende af banen, hvor Hangeland & co. regerede overbevisende. Efter at være gået lidt ned i omdrejninger satte mestrene tryk på igen omkring den halve time, hvor et hjørne fra Oscar førte til gode afslutninger fra både Antonsson og Grønkjær, men Raska sikrede sig bolden med en del besvær.

Jesper knockout'et
Første gang det for alvor så farligt ud foran FCK-målet var i det 33. minut, da Thygesen sendte et hjørne tæt ind under mål. Jesper Christiansen slog den væk i første omgang, men da den kom retur kolliderede keeperen voldsomt med Brede Hangeland. Med forskrækkede ansigter fik holdkammeraterne hidkaldt lægeassistance, da han tilsyneladende var helt knockout’et, men heldigvis kom den hårdføre målmand på benene igen og kunne fortsætte.

Herefter fulgte en kort periode, hvor man med god, midtjysk vilje kan sige, at hjemmeholdet fik arbejdet sig lidt ind i kampen, men stadig uden at komme til andre afslutninger end et par ufarlige forsøg fra distancen. Mod slutningen fik københavnerne igen skubbet spillet frem og lagt højt pres på ulvene og kunne uden de store problemer køre en højfortjent pauseføring hjem.

Kampen ændrede karakter efter pausen
Efter pausen kom midtjyderne helt anderledes aggressivt ud, og efter få minutter ændrede kampen karakter, da et tilsyneladende ufarligt langskud fra Mikkel Thygesen fuldstændig snød Jesper Christiansen inde på stregen, og så stod det pludselig 1-1.

Det gav hjemmeholdet tro og håb, og intensiteten på banen steg yderligere, så Michael Svendsen måtte til lommerne og uddele tre kort på syv minutter. Kampen var nu helt lige, men efter et kvarters tid havde gæsterne sundet sig oven på udligningen og fik spillet Allbäck fri et par gange, men han blev vinket offside. En småskadet Silberbauer måtte forlade banen og i stedet kom Nordstrand ind i angrebet, mens Grønkjær gik ned på midten, men det var midtjyderne, der viste mest vilje og energi i det offensive spil, da Simon Poulsen kom til baglinien og lagde den ind foran, hvor Frank Kristensen for en sjælden gangs skyld vandt en luftduel med Brede og headede bolden ind til 2-1.

Ståle belønnet for offensiv satsning
Det var noget, der passede det rekordstore hjemmepublikum på 11.763, som for en stund troede, at deres sortklædte helte kunne skubbe løverne helt ned i ulvegraven og sætte sig på 1. pladsen. Ståle Solbakken ville det dog anderledes, satte Ailton ind for Hjalte Nørregaard, skubbede Kvist op på midten og spillede dristigt 3-4-3 for at vende slaget.

Belønningen lod ikke vente længe på sig, da Oscar sendte et hjørne ind fra højre og Mikael Antonsson steg til vejrs og headede bolden ind i det lange hjørne, som FCM ikke havde fundet det nødvendigt at bemande. Faktisk den svenske stoppers første mål i karrieren!

Selv om Ståle gik tilbage til 4-4-2, så var hans mandskab nu ovenpå og pressede hjemmeholdet godt i den sidste halve snes minutter. Det blev dog ved de 2-2, og dermed bevarer FCK førstepladsen, mens FCM må se sig passeret af AaB på andenpladsen.